Όθωνας: Πολιτικός κανιβαλισμός η δαιμονοποίηση Παπανδρέου - iefimerida.gr

Όθωνας: Πολιτικός κανιβαλισμός η δαιμονοποίηση Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που αποκτά χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού, κάνει λόγο ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Όθωνας, και ζητά την επανίδρυση του κινήματος.

Ο κ. Μιχάλης Όθωνας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι «αυτή η προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού, όχι από τη χώρα, αλλά από το πολιτικό σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι το οποίο αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού» και τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου «ήταν και παραμένει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα συνολικότερα». 'Οπως είπε χαρακτηριστικά, «όσοι προσπαθούν να κάνουν μια κουβέντα με αυτούς τους όρους, μάλλον στοχεύουν στον εξαγνισμό όλων των υπολοίπων αιτιών και προσώπων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

O υπουργός ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να «προχωρήσει σε επανίδρυση», και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε ονοματολογία για την ηγεσία του κόμματος. «Υπάρχει μια κινητικότητα. Στο ΠΑΣΟΚ πάντα είμαστε κινητικοί, για να μην πω υπερκινητικοί ενίοτε. Πρέπει τα πράγματα να γίνουν με τη σωστή σειρά. Θα είναι εντελώς λάθος να αρχίσει μια συζήτηση προσανατολισμένη αποκλειστικά σε πρόσωπα, σε ρόλους, σε αξιώματα, αν δεν προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση που θα προσδιορίζει την ταυτότητα του πολιτικού φορέα, τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό που θα εκφράζει το πολιτικό σύστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ