Μια άλλη Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της για τα γενέθλιά της [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια άλλη Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της για τα γενέθλιά της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μία από τις επίσημες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 της χρόνων και το μήνυμα που στέλνει είναι σαφές. Η βασίλισσα Ελισάβετ θέτει μπροστά και στο επίκεντρο το μέλλον της αυτοκρατορίας.

Ποζάροντας μαζί με τα μικρότερα από τα εγγόνια της και τα δισέγγονά η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που τη δένουν με τα νεότερα μέλη της οικογένειας της.

Μια άλλη Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της για τα γενέθλιά της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα πόδια της κρατάει αγκαλιά την μικρή Σάρλοτ, ενώ ακριβώς δίπλα της στέκεται ο μελλοντικός βασιλιάς της χώρας, ο πρίγκιπας Τζορτζ.

Στο πορτρέτο συμμετέχουν τρία ακόμα δισέγγονα. Η μόλις δύο χρόνων Μία Τίνταλ που της ανατέθηκε η ευθύνη να είναι εκείνη που κρατά την τσάντα της βασίλισσας, και η Σαβάνα και η Ίσλα Φίλιπς, 5 και 3 ετών αντίστοιχα.

Ο υποκόμης του Σέβερν, Τζέιμς, που είναι 8 ετών μαζί με την αδερφή του, τη Λαίδη Λουίζ Ουίνσδορ, 12 ετών, εγγόνια της βασίλισσας είναι και αυτά στην οικογενειακή φωτογραφία.

Όπως σημειώνει η Telegraph η στάση που επέλεξε η Ελισάβετ θυμίζει εκείνες που επέλεγε σε φωτογραφίες της η βασίλισσα Βικτόρια που μέχρι πέρυσι κρατούσε το ρεκόρ της μακροβιότερης βασιλείας, και η οποία είχε ποζάρει πολλές φορές ανάμεσα στα εγγόνια της κρατώντας το νεότερο στα πόδια της.

Η φωτογραφία, τραβήχτηκε λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα στο Πράσινο δωμάτιο και είναι μία από τις 3 που έδωσε στη δημοσιότητα το Μπάκινγχαμ. Πίσω από αυτές βρίσκεται η περίφημη Άνι Λίμποβιτς.

Με την πιστή κόρη

Μια άλλη Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της για τα γενέθλιά της [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η δεύτερη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τραβήχτηκε στο Λευκό δωμάτιο υποδοχής. Εκεί σε ένα καναπέ η Ελισάβετ κάθεται δίπλα στην κόρη της. Και αυτή είναι μία κίνηση με βαθείς συμβολισμούς καθώς με αυτό τον τρόπο η βασίλισσα αναγνωρίζει το αδιάκοπο και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο έργο που έχει κάνει για λογαριασμό της η 65 πλέον πριγκίπισσα.

Όπως σχολιάζει η Telegraph πάντως, η πριγκίπισσα Άννα είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς είναι εκείνη που παραβρίσκεται στις περισσότερες υποχρεώσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται σχεδόν ποτέ από τα Μέσα το όνομά της.

Η αγάπη για τα σκυλιά

Μια άλλη Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της για τα γενέθλιά της [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η τρίτη φωτογραφία είναι από τους ιδιωτικούς κήπους του Κάστρου του Ουίνσδορ όπου η βασίλισσα στέκεται έχοντας γύρω της τους πιο πιστούς της φίλους τον Γουίλοου και την Χόλι, και με τον Βάλκαν και την Κάντι.

Σήμερα στο κάστρο του Ουίνσδορ θα δοθεί δείπνο για 60 καλεσμένους τη βασίλισσας Ελισάβετ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικογενειακή σύναξη της βασιλικής οικογένειας που έχει γίνει εδώ και χρόνια με κύκλους του παλατιού να αναφέρουν ότι σε αυτό θα δώσουν το «παρών» σχεδόν όλοι οι στενοί συγγενείς.

Φωογραφίες: Από το λογαριασμό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Instagram, the_british_monarchy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ