Αυθεντικός ο αρχαίος Κούρος που κατάσχεσαν οι αρχές -Κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ[εικόνες] - iefimerida.gr

Αυθεντικός ο αρχαίος Κούρος που κατάσχεσαν οι αρχές -Κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ[εικόνες]

ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ποσό του 1,3 εκατ.ευρώ ανέρχεται η αξία ενός αρχαίου ειδωλίου Μεσομινωικής Περιόδου, ύψους 30 εκ., το οποίο απεικονίζει Κούρο σε στάση λατρείας και το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή τεσσάρων ατόμων τα οποία συνελήφθησαν πέρυσι στη Σητεία, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις -με Υπουργική Απόφαση- συγκροτήθηκε Επιτροπή για την εκτίμηση του συγκεκριμένου αρχαιολογικού ευρήματος.

Αυθεντικός ο αρχαίος Κούρος που κατάσχεσαν οι αρχές -Κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ[εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το πόρισμα της Επιτροπής κατέληξε στα εξής σχετικά με τον ειδώλιο: «Είναι αυθεντικό και αντιστοιχίζεται με τα χάλκινα ειδώλια της Νεοανακτορικής Περιόδου (1700 - 1450 π.Χ.) και είναι το μεγαλύτερο μινωικό χάλκινο ειδώλιο που έχει βρεθεί οπουδήποτε, γεγονός προσδιοριστικό της σημασίας του, ενώ λαμβάνοντας υπόψη την αρχαιότητα, το υλικό και τα ιδιαίτερα λεπτομερή μορφολογικά χαρακτηριστικά του, εκτιμάται ότι η χρηματική του αξία ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου και τριακοσίων χιλιάδων (1.300.000) ευρώ».

Αυθεντικός ο αρχαίος Κούρος που κατάσχεσαν οι αρχές -Κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ[εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση της αρχαιοκαπηλίας είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα στη Σητεία, ηλικίας 35, 41, 35 και 41 χρονών κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους το αρχαίο ειδώλιο, το οποίο διέθεταν προς πώληση.

Αυθεντικός ο αρχαίος Κούρος που κατάσχεσαν οι αρχές -Κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ[εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρχαιότητα Κούρος αρχαιοκαπηλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ