Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – Ρωσία και Λιθουανία αποβάλλουν τις ομάδες που επιλέγουν Eurocup - iefimerida.gr

Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – Ρωσία και Λιθουανία αποβάλλουν τις ομάδες που επιλέγουν Eurocup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα η επιλογή της ΑΕΚ να αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο Eurocup, έχει φέρει ραγδαίες εξελίξεις με την FIBA να απειλεί με αποβολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ!

Την ίδια ώρα σε Λιθουανία και Ρωσία οι Ομοσπονδίες αποβάλλουν τις ομάδες που επιλέγουν Eurocup για να γλυτώσουν την αποβολή της FIBA.

Η απόφαση της Λιέτουβος Ρίτας να συμμετάσχει στο Eurocup την επόμενη σεζόν θα έχει άμεση –και άσχημη- επίδραση, καθώς η ομοσπονδία μπάσκετ της Λιθουανίας θα την αποβάλει από το πρωτάθλημα, προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία της εθνικής ομάδας από τη FIBA, όπως αποκάλυψε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάτας Ουρμπόνας! «Η ομοσπονδία μπάσκετ της Λιθουανίας θα αποβάλει από το πρωτάθλημα τη Λιέτουβος Ρίτας, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία της εθνικής ομάδας της χώρας από τη FIBA», ανέφερε το πρώτο «τιτίβισμα» του Λιθουανού δημοσιογράφου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Λιέτουβος Ρίτας επιβεβαίωσε πως θα συμμετάσχει στο Eurocup, το οποίο σημαίνει πως θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα Λιθουανίας της επόμενης σεζόν».

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, ανακοίνωσε την απόλυτη στήριξή του στη FIBA και γνωστοποίησε πως όποιες ομάδες συμμετέχουν στο Eurocup τότε θα αποβάλλονται από τη VTB League!

Αναλυτικά η δήλωση του Αντρέι Κιριλένκο: «Η ομοσπονδία μας στηρίζει τις διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA. Η ομοσπονδία, οι ομάδες και η VTB League έχουν ως προτεραιότητα τις εθνικές ομάδες. Γνωρίζουμε πως υπάρχει ο κίνδυνος να αποκλειστεί η εθνική ομάδα από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017, αλλά και από τις διοργανώσεις της FIBA, όπως επίσης και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Έτσι, στη σημερινή συνάντηση μαζί με τη VTB League και τους συλλόγους, η ομοσπονδία αποφάσισε να αποκλείσει από τις διοργανώσεις τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Eurocup».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FIBA ομάδες μπάσκετ αποβολή eurocup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ