Ευρηματικό: Μονόλογοι, παραστάσεις σε μπαρ, κλιμακοστάσιο, αλλά και στα αρχαία ελληνικά - iefimerida.gr

Ευρηματικό: Μονόλογοι, παραστάσεις σε μπαρ, κλιμακοστάσιο, αλλά και στα αρχαία ελληνικά

φωτο Αρχείου ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα θεατρική σεζόν και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξαφνιάζει ευχάριστα με την ευρηματικότητα των θεαμάτων.

Προτείνει Πίντερ, εκεί που οι θεατές περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς σε διάφορους χώρους του Θεάτρου, στη σκηνή, μπαρ, φουαγιέ, κλιμακοστάσια, όπου και εκτυλίσσονται οι εννέα σκηνές του έργου.
Την περίφημη Απολογία του Σωκράτη, παράσταση στα αρχαία Ελληνικά. Μία αληθινή ιστορία στο σανίδι, αλλά και πληροφορίες για τον άγνωστο κόσμο της αθανασίας της ψυχής.

Προδοσία του Πίντερ
Σκηνοθεσία Γιάννης Μόσχος
14 -17 Μαΐου

Ευρηματικό: Μονόλογοι, παραστάσεις σε μπαρ, κλιμακοστάσιο, αλλά και στα αρχαία ελληνικά | iefimerida.gr 0


Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η Προδοσία του Πίντερ, συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στους τρεις ρόλους του έργου Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Σκουλά και Νίκος Ψαρράς, στην πρώτη τους συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο.
Η Προδοσία παρακολουθεί τη δεκαετή διαδρομή της ερωτικής σχέσης ενός άντρα με τη σύζυγο του καλύτερου του φίλου.
Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των τριών ηρώων του μέσα από εννέα, σύντομες, σκηνές, χρησιμοποιώντας μια ευφυή ανατροπή: οι σκηνές ακολουθούν ανεστραμμένη χρονολογική σειρά. Το έργο ξεκινά με τη συνάντηση των δύο πρώην εραστών, δύο χρόνια μετά τη διακοπή του δεσμού τους και πηγαίνει πίσω στο χρόνο, για να καταλήξει τη μέρα που ξεκινά ο «παράνομος» δεσμός τους, δέκα χρόνια πριν.

Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη
Σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης
Eως 15 Μαΐου

Ευρηματικό: Μονόλογοι, παραστάσεις σε μπαρ, κλιμακοστάσιο, αλλά και στα αρχαία ελληνικά | iefimerida.gr 1


«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Δήμο Αβδελιώδη. Το έργο που καθήλωσε εκατοντάδες θεατές, μετά από sold παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Μάιο. Μια μοναδική εμπειρία, μια παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά.

Αδαμαντία του Παναγιώτη Μέντη
Σκηνοθεσία Κωστής Καπελώνης
20,21,22 Μαΐου

Ευρηματικό: Μονόλογοι, παραστάσεις σε μπαρ, κλιμακοστάσιο, αλλά και στα αρχαία ελληνικά | iefimerida.gr 2


Η Αδαμαντία, του Θεάτρου Τέχνης, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άµµο της Αφρικανικής ερήμου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και άνδρας, μάνα και πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Το έργο είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη και την αποκάλυψή της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου δίνει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.

Η επίτευξη του Φοίνικα του Γιάννη Μαυριτσάκη
Σκηνοθεσία Clemence Weill
σκηνική ανάγνωση/work in progress
23 & 24 Μαΐου
Η αθανασία δεν συμπεριλαμβάνεται στις πληροφορίες του γενετικού μας υλικού, έχουμε όμως κληρονομήσει κάτι σημαντικό από αυτήν: την ανάμνησή της, αλλά και την δυνατότητα να την επινοούμε.
Στην 'Επίτευξη του Φοίνικα', οι μεταλλαγμένες οντότητες, σεξουαλικά ακόρεστες και ρημαγμένες, οι εξόριστοι του αποκλεισμένου σύμπαντος, οι φωνές των εγκλωβισμένων στοιχειακών με τις επικλήσεις και τον επαναστατημένο λόγο, εξαπολύουν την φλεγόμενη ουσία τους διεκδικώντας υπόσταση.
Μουσική: Γεωργία Σπυροπούλου. Διαβάζουν: Τάσος Δήμας, Αλεξία Καλτσίκη, Θάνος Παπακωνσταντίνου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ