Αντισυμβατικό: Με Ιονέσκο ξεκινά ο Μιχαήλ Μαρμαρινός τη Μ. Εβδομάδα - iefimerida.gr

Αντισυμβατικό: Με Ιονέσκο ξεκινά ο Μιχαήλ Μαρμαρινός τη Μ. Εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν τη Μ. Εβδομάδα το «Δροσερό Βλέμμα».

Μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις δημιουργών νέων, άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο, κατά τον Μαρμαρινό, την θεατρική εμπειρία.
Την σειρά αυτή ανοίγει στις 25,26 & 27 Απριλίου, η παράσταση «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο».

Αντισυμβατικό: Με Ιονέσκο ξεκινά ο Μιχαήλ Μαρμαρινός τη Μ. Εβδομάδα  | iefimerida.gr 0

Μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση πάνω στο παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαριλένας Κατρανίδου.

Μια ιστορία κλισέ
Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα, μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού.

Θέατρο του Παραλόγου
Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο , η ομάδα που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παραλόγου,. Οι συντελεστές διερευνούν την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας, αλλά και ως, ενός κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης .

Αντισυμβατικό: Με Ιονέσκο ξεκινά ο Μιχαήλ Μαρμαρινός τη Μ. Εβδομάδα  | iefimerida.gr 1

Επί σκηνής: Αλίκη Ατσαλάκη Γεωργία Κυριαζή Ειρήνη Κυριακού Χρήστος Στρινόπουλος Αλέξης Τσιάμογλου και οι μουσικοί Δημήτρης Λώλης, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Τμήμα Θεάτρου στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνοθεσίας του Μιχαήλ Μαρμαρινού τον Ιούνιο του 2015, συναντήθηκε με το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στο «Μικρό Φεστιβάλ» του Δήμου Καλαμαριάς και έρχεται να συναντήσει το αθηναϊκό κοινό, στην τρίτη εκδοχή της.

Θησείον- Ένα θέατρο για τις τέχνες
Μ. Τρίτη, 26/4 στις 21.00
Μ. Τετάρτη, 27/4 στις στις 19.00 & 21.00
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή), τηλ: 210 3255444

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ