Η Γαλλία παίρνει τα μέτρα της -Θα μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 20' σε τρομοκρατικές επιθέσεις - iefimerida.gr

Η Γαλλία παίρνει τα μέτρα της -Θα μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 20' σε τρομοκρατικές επιθέσεις

(AΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική μονάδα θα μπορούν να ανταποκριθούν μέσα σε 20' σε τυχόν μελλοντικές επιθέσεις, παίρνοντας τα μαθήματά της από το μακελειό στο Παρίσι, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πέρα από το επιπλέον προσωπικό ασφαλείας, εξειδικευμένες μονάδες θα μπορούν να παρακάμψουν την παραδοσιακή κατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις, η οποία μπορεί να εμποδίσει την έγκαιρη ένοπλη ανταπόκριση, δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ, σύμφωνα με το Reuters.

Τα μέτρα θα διασφαλίζουν αντίδραση μέσα σε μίνιμουμ 20 λεπτά, σε επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, οπουδήποτε στη Γαλλία, πρόσθεσε. «Σε στιγμές κρίσης δεν είναι ώρα για ανταγωνισμό μεταξύ των δυνάμεων, αλλά για ενότητα και συνεργασία για το κοινό συμφέρον», είπε ο Καζνέβ σε συνέντευξη Τύπου.

Μετά από το μακελειό στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο, δημιουργήθηκαν ερωτήματα για το γεγονός ότι η αστυνομική έφοδος στο Bataclan, όπου έχασαν τη ζωή τους 90 άτομα, διατάχθηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μετά από τη στιγμή που οι δράστες άνοιξαν πυρ.

Σε επιτροπή του γαλλικού κοινοβουλίου, τον περασμένο μήνα, ειπώθηκε ότι στρατιωτικές μονάδες βρίσκονταν κοντά στον συναυλιακό χώρο εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν παρενέβησαν. Επίσης, η ειδική μονάδα της αστυνομίας έφτασε στο σημείο μετά από 40 λεπτά.

Επίσης, όπως κατέθεσε ο Ζαν Λουκ Ταλταβούλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας κατέθεσε στην επιτροπή ότι οι καλύτερα εξοπλισμένοι στρατιώτες που ήταν έξω από το Bataclan αρνήθηκαν να προετοιμαστούν μαζί με την αστυνομία για την έφοδο στο κτίριο, γιατί δεν είχαν λάβει σχετική διαταγή.

Σε προηγούμενη ακρόαση της επιτροπής, στις 7 Μαρτίου, ο Καζνέβ είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς για καθυστερημένη ένοπλη αντίδραση στο μακελειό. «Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, με γιλέκα με εκρηκτικά και ένα μέρος που μπορεί να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά και δεν γνωρίζουμε πόσοι τρομοκράτες βρίσκονται μέσα και πού, δεν μπορείς να παρέμβεις μέχρι να έχεις τον χώρο υπό έλεγχο», είχε πει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ