Ανάρπαστα τα ομόλογα της Αργεντινής -15 χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας - iefimerida.gr

Ανάρπαστα τα ομόλογα της Αργεντινής -15 χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας

(ο Πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κήρυξη στάσης πληρωμών σε ένα χρέος ύψους 90 δις δολαρίων, η πολύπαθη Αργεντινή εξέδωσε νέα κρατικά ομόλογα, με τους επενδυτές να κάνουν «ράλλι» για να τα αγοράσουν.

Τα ομόλογα τα οποία έχουν διάρκεια από 3 έως 30 χρόνια, με αποδόσεις από 6,4% έως 8%, κατάφεραν να προσελκύσουν προσφορές που έφτασαν τα 65 δις δολάρια, κεφάλαια τέσσερις φορές επάνω από τον στόχο της χώρας που ήταν τα 15 δις.
«Η Αργεντινή Επέστρεψε», αναφώνησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλφόνσο Πρατ-Γκει.
Η έξοδος της Αργεντινής στις διεθνείς αγορές έρχεται ως αποτέλεσμα της εκλογής του νέου Προέδρου της χώρας, Μαουρίτσιο Μάκρι , ο οποίος και έκανε βασική του προτεραιότητα την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της Αργεντινής και την νέα έκδοση ομολόγων.
Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μάκρι, συμφώνησε με funds πληρωμές ύψους 4,7 δις δολάρια, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για τις σημερινές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ