Ο Ρώσος πιανίστας που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα κι όμως τα κατάφερε [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ρώσος πιανίστας που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα κι όμως τα κατάφερε [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο έφηβος Ρώσος Αλεξέι Ρομανόφ έχει αναδειχθεί σε έναν πολλά υποσχόμενο πιανίστα, παρά την σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει και που του έχει στερήσει τα δάχτυλά των χεριών του από τη γέννησή του κιόλας.

Ο 16χρονος Ρομανόφ, που κατάγεται από το «Zelenodolsk», ένα μικρο χωριό στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική πριν από δύο χρόνια, γοητευμένος από τα έργα του Μότσαρτ και του Βιβάλντι.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ξεκίνησε, βρέθηκε να παίζει με την ορχήστρα της περιοχής και να βρίσκει φήμη στην εθνική τηλεόραση.

Ένας δάσκαλος μουσικής, σε ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, βοήθησε τον Ρομανόφ να ξεκινήσει το ταξίδι προς το όνειρο του, μαθαίνοντας του αρχικά μελωδίες από γνωστές ταινίες και σειρές, συμπεριλαμβανομένων της σειράς βαμπίρ «Twilight» και την Χολιγουντιανή ταινία «Τιτανικός», αμφότερα εξαιρετικά δημοφιλή στη Ρωσία.

Ο ίδιος πιστώνει σε δύο φίλους τους τη διδασκαλία του γύρω από τις βασικές γνώσεις της μουσικής και πώς να διαβάζει παρτιτούρες. «Εξακολουθούν και σήμερα να με βοηθούν. Μου στέλνουν ακόμη παρτιτούρες, τις οποίες και μελετώ και αν μου αρέσει κάποια από αυτές, το αφήνω να δουλευτεί μέσα μου», λέει χαρακτηριστικά ο Ρομανόφ.

Ο Ρώσος πιανίστας που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα κι όμως τα κατάφερε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Ρομανόφ, ο οποίος ζούσε σε ένα οικοτροφείο στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν, Καζάν, υιοθετήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια.

Οι θετοί γονείς του, Βλαντιμίρ και Λουίζα Λεβατσκόβιε, παρατήρησαν εξ αρχής την προδιάθεση του για τις τέχνες και του αγόρασαν ένα αρμόνιο. Με τον χρόνο και πολλή εξάσκηση, ο Ρομανόφ άρχισε να συμμετέχει σε ανάλογους αγώνες και να τους κερδίζει.

Τον Φεβρουάριο έκανε την εμφάνιση του με την σεβαστή ορχήστρα του Καζάν, «La Primavera», η οποία και τον οδήγησε στο να λάβει μια πρόσκληση για να ενταχθεί σε μια μουσική σχολή στην πρωτεύουσα.

Ο διευθυντή της ορχήστρας κάλεσε επίσης τον Ρομανόφ να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αναδειξης ταλέντων, «Επισκέπτες από το Αύριο», όπου και παρουσίασε το «River Flows in You», μια σύνθεση του Νοτιοκορεάτη πιανίστα Λι Ρου-Μα.

Μετά από αυτό, το ταλέντο του Ρομανόφ έγινε γνωστό σε όλη τη Ρωσία, προσελκύοντας τον θαυμασμό του κοινού και την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μου, έτρεμα ολόκληρος. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ τι συνέβαινε», δηλώνει ο Ρομανόφ.

«Μπήκα στην αίθουσα, κάθισα και άρχισα να παίζω. Ένιωσα τα γόνατά μου να τρέμουν. Τότε κατάλαβα ότι έπαιζα καλά, είναι σαν τη μελωδία που αρχίζει να ρέει από μόνη της», προσθέτει ο νεαρός πιανίστας.

Ο Ρώσος πιανίστας που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα κι όμως τα κατάφερε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Ρομανόφ εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν να μάθει μουσική και πως ανησυχούσε για το αν ήταν έτοιμος να βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο, γεγονός που τον άγχωνε πολύ.

Ο Ρομανόφ έδειξε άλλωστε πόσο ντροπαλός είναι όταν του ζητήθηκε έπειτα να αφηγηθεί την δική του, προσωπική ιστορία για να προσφέρει έμπνευση στους νέους μουσικούς και στο ευρύτερο κοινό.

Όσο για το τι ενέπνευσε τον ίδιο, ο Ρομανόφ λεει: «Μερικές φορές φαίνεται ότι υπάρχει μια αόρατη, ατελείωτη πνευματική πηγή από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε απεριόριστη δύναμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΡΩΣΙΑ πιανίστας δάχτυλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ