Μια και μοναδική πολύχρωμη Bentley με την υπογραφή του Sir Peter Blake

Η γνωστή βρετανική εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων Bentley συνεργάστηκε με τον «πατέρα» της βρετανικής pop art, τον διάσημο δημιουργό Sir Peter Blake (γνωστός για την συνεργασία του με τους Beatles), για να παραχθεί μια και μοναδική, κάμπριο «Continental GT V8 S».


Το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τον οίκο «Bonhams» στο φεστιβάλ ταχύτητας, Goodwood, στις 24 Ιουνίου 2016.


Σε όλο το εξωτερικό του αυτοκινήτου, έχει γίνει χρήση της μεθόδου του κολάζ με ιδιαιτέρως φωτεινά, αλλά και σαφώς καθορισμένα χρώματα. Ειδικά το επονομαζόμενο «Μπλε του Αγίου Λουκά», είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη αποκλειστικά σε αυτήν την Bentley και κυριαρχεί στους πίσω «μηρούς», τις πόρτες και το καπό του χώρου αποσκευών, με ένα παραδοσιακό «British Racing Green» να χρωματίζει το κάτω μέρος του αμαξώματος και ένα βαθύ φούξια χρώμα να πλαισιώνει τις γρίλιες του ψυγείου. Το μαύρο χρώμα της κουκούλας, των καθρεφτών και άλλων μερών του αυτοκινήτου, επιτρέπει στα πιο φωτεινά χρώματα να αναδειχθούν.


Η πολύτιμη υπογραφή του Sir Peter Blake έχει ενσωματωθεί σε πάνελ στις πόρτες του αυτοκινήτου, καθώς και έχει «κεντηθεί» στα προσκέφαλα των τεσσάρων καθισμάτων, που σημειωτέον το καθένα διαθέτει και άλλο χρώμα.

Οι 4 αυτοί χρωματισμοί ακολουθούν το μοτίβο του εξωτερικού, το οποίο μεταξύ άλλων έχει και μια τεράστια καρδιά στο κάπο του κινητήρα.


Τα χρήματα από την πώληση του αυτοκινήτου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ίδρυμα «care2care».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος αυτοκίνητο Bentley Sir Peter Blake

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ