Βρετανικό περιοδικό μαζεύει υβριστικά ποιήματα για τον Ερντογάν -Ζητά από τους αναγνώστες να γράψουν τα χειρότερα - iefimerida.gr

Βρετανικό περιοδικό μαζεύει υβριστικά ποιήματα για τον Ερντογάν -Ζητά από τους αναγνώστες να γράψουν τα χειρότερα

(ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο του τεράστιου θορύβου που προκάλεσε το υβριστικό ποίημα Γερμανού κωμικού για τον Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Ανγκελα Μέρκελ, ένα βρετανικό περιοδικό αντέδρασε με πρωτότυπο τρόπο.

Το Spectator ζήτησε από τους αναγνώστες του να στείλουν τα δικά τους προσβλητικά στιχάκια για τον Ερντογάν. «Γεννήθηκα ελεύθερος Βρετανός και δεν ζούμε υπό τους νόμους περί βλασφημίας αυτών των δεσποτών», έγραψε ο αρθρογράφος Ντάγκλας Μάρεϊ στην ιστοσελίδα του περιοδικού, αποκαλύπτοντας ότι πέρασε το σαββατοκύριακο γράφοντας αγενή ποιήματα για τον Τούρκο πρόεδρο. «Θα ήθελα να καλέσω όλους τους αναγνώστες να μπουν σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό σατιρικού ποιήματος για τον Ερντογάν», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός αρθρογράφος έκανε έκκληση οι υποψηφιότητες να είναι «όσο πιο βρώμικες και προσβλητικές γίνεται» για τον Ερντογάν και προειδοποίησε ότι θα αποκλειστούν τα ποιήματα που δεν είναι άσεμνα και δυσφημιστικά, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί στις 23 Ιουνίου.

Αν και αρχικά ο Μάρεϊ έγραψε ότι δεν είχε βρει χορηγό για τον διαγωνισμό, επανήλθε αργότερα δηλώνοντας ότι ένας γενναιόδωρος αναγνώστης ο οποίος έχει τις ίδιες απόψεις με το Spectator για την ελευθερία έκφρασης προσέφερε 1.000 λίρες για το καλύτερο σατιρικό ποίημα.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σάλο ένα τέτοιο ποίημα, υβριστικό για τον Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εκφώνησε στην εκπομπή του ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν. Η Αγκυρα απαίτησε τη δίωξη του κωμικού και η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα επιτρέψει να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, με πολλούς επικριτές της να σχολιάζουν ότι η Καγκελάριος «γονάτισε» μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν ποίημα Spectator
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ