Τάρτα πορτοκάλι με ρικότα

Αυτή την εποχή έχει πολύ γλυκά πορτοκάλια. Αναδεικνύονται πολύ ωραία και σε τάρτα, ειδικά αν προσθέσετε λίγο τυρί ρικότα.

Αποτέλεσμα; Θα έχετε μια τάρτα σαν αφρό, ελαφριά γιατί δεν έχει παρά ελάχιστη ζάχαρη και μυρωδάτη από το ξύσμα πορτοκαλιού.

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 400 γραμμάρια τυρί ρικότα (στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 αυγά + 2 κρόκους
  • 2 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι, βούτυρο για τις λεπτομέρειες

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη
  • Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε την εντός
  • Τσιμπήστε την ζύμη με ένα πηρούνι και ψήστε την για 10 λεπτά
  • Βγάλτε τη ζύμη και αφήστε να κρυώσει κάπως
  • Ξύστε το μισό πορτοκάλι
  • Στύψτε σε χυμό το μισό πορτοκάλι
  • Χωρίστε τα 5 αυγά σε ασπράδια και κρόκους
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους 5 κρόκους με την ζάχαρη άχνη
  • Προσθέστε την ρικότα, τον ανθό αραβοσίτου, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Συνεχίστε να χτυπάτε με αυγοδάρτη, απαλά
  • Με αυγοδάρτη ή μιξεράκι χτυπήστε τα 3 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι
  • Προσθέστε τα στο μείγμα
  • Βάλετε την μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στη ζύμη
  • Προσθέστε όλο το υλικό από το μπολ
  • Ψήστε την τάρτα για 30 λεπτά
  • Αφήστε την να κρυώσει
  • Διακοσμήστε την από πάνω όπως θέλετε εσείς, το πιο απλό είναι η άχνη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα πορτοκαλί ρικότα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ