Η Γεροβασίλη βλέπει οικονομικό πρόβλημα στην επιβολή προληπτικών μέτρων, ο Δραγασάκης πολιτικό - iefimerida.gr

Η Γεροβασίλη βλέπει οικονομικό πρόβλημα στην επιβολή προληπτικών μέτρων, ο Δραγασάκης πολιτικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, αλλά οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα, τυχόν επιβολή προληπτικών μέτρων και δεν μπορεί να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και προτού ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Θέση εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε εκφράσει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μιλούσε για πολιτικό πρόβλημα.

Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο σενάριο λήψης προληπτικών μέτρων, όπως αυτή αποτυπώθηκε από τις απαντήσεις που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στις ερωτήσεις που δέχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεν είναι σημαντικό το αν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα ή όχι για την κυβέρνηση. Δεν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Αποτελεί οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα για την πορεία της χώρας σε μια κρίσιμη φάση, που περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, προκειμένου να ξεκινήσει μια άλλη πορεία οικονομικής σταθερότητας για τη χώρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο ερώτημα αν όντως για την κυβέρνηση η λήψη επιπλέον μέτρων συνιστά απειλή για πολιτικό πρόβλημα, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κ. Γεροβασίλη προσέθεσε μάλιστα: «με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα. Ξέρουμε ότι με βάση τη συμφωνία, τα προδιαγεγραμμένα βήματα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στη συνέχεια θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, όπου σε αυτή τη συζήτηση για το χρέος θα μπορούσαμε να δούμε τότε αν υπάρχουν αποκλίσεις, να κλείσουν αυτές οι αποκλίσεις. Ωστόσο, μια συζήτηση πριν από όλα αυτά δεν εφάπτεται ούτε της συμφωνίας και δεν συνιστά σεβασμό στα κοινώς συμφωνηθέντα».

Στο ερώτημα αν το πακέτο επιπλέον προληπτικών μέτρων είναι αξίωση που εγείρει μόνο το ΔΝΤ ή και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «έχει ανακοινωθεί προς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως να έχει γίνει επισήμως συζήτηση επ΄ αυτού και χωρίς να έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση. Έχει ενημερωθεί απλώς και περιμένουμε να δούμε αν θα τεθεί στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Στο ερώτημα πώς θα πράξει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δανειστές επιμείνουν στη λήψη προληπτικών μέτρων πριν από την αξιολόγηση, και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση βλέπει ακόμη και εκλογές στην περίπτωση που υπάρξει πίεση από την πλευρά των εταίρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά τώρα και η κυβέρνηση δεν θα προεξοφλήσει βήματα σε υποθετικές ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ