Προθεσμία 15 ημερών σε 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα στεγαστικά δάνεια - iefimerida.gr

Προθεσμία 15 ημερών σε 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα στεγαστικά δάνεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδοποιητήρια σε 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν στεγαστικό δάνειο και δυσκολεύονται να το αποπληρώσουν θα στείλουν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα πληροφορίες, οι τράπεζες.

Με αυτό τα τραπεζικά ιδρύματα θα δίνουν στους δανειολήπτες, που έχουν λάβει ήδη μία πρώτη επιστολή και που καθυστερούν να πληρώσουν από έναν μήνα ως και τρεις μήνες τις δόσεις τους, μία τελευταία ευκαιρία να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Η δεύτερη επιστολή αναμένεται να σταλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα τους καλεί να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωπο με νομική απαίτηση του χρέους που μπορεί να φτάσει μέχρι και τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Από τη πλευρά τους οι τράπεζες θα ζητήσουν από τους δανειολήπτες κατάλογο οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης, στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε διασταύρωση στοιχείων και θα προτείνουν το είδος της ρύθμισης που θεωρούν ότι μπορεί να εξυπηρετήσει ο δανειολήπτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ