Αλεξιάδης: Τα τρία σενάρια για να μην φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ανείσπρακτα ενοίκια - iefimerida.gr

Αλεξιάδης: Τα τρία σενάρια για να μην φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ανείσπρακτα ενοίκια

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρία σενάρια, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην φορολογηθούν για τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ξανά από τη Βουλή ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα επιβαρυνθούν, παρά την αποχή των δικηγόρων. Οπως ανέφερε, το υπουργείο εξετάζει τρία σενάρια για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς εξαιτίας των κινητοποιήσεων των δικηγόρων οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να μην φορολογηθούν.

Οι τρεις λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι του Υπουργείου είναι:

1) να δοθεί από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους ειδική άδεια προς τους δικηγόρους οργανωμένα προς τους δικηγόρους για τις συγκεκριμένες ενέργειες για τους πολίτες που εμπίπτουν στο νόμο.

2) να δοθεί παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, όσων έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, για όσο χρειαστεί και μέχρι τη λήξη της αποχής.

3) να γίνουν δεκτές οι φορολογικές δηλώσεις όσων έχουν ανείσπρακτα ενοίκια και να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα όταν σταματήσει η αποχή των δικηγόρων.

Ο νόμος προβλέπει ότι για να μην υπάρξει φορολογική επιβάρυνση από ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει για τα εισοδήματα αυτά που δεν έχουν εισπραχθεί να έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής, διαταγή επίδοσης χρήσης μισθίου, δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή να έχει ασκηθεί εναντίον του αγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ