2,5% του παγκόσμιου εμπορίου τα πλαστά και πειρατικά προϊόντα -Η Κίνα ο μεγαλύτερος παραγωγός - iefimerida.gr

2,5% του παγκόσμιου εμπορίου τα πλαστά και πειρατικά προϊόντα -Η Κίνα ο μεγαλύτερος παραγωγός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πλαστά και πειρατικά προϊόντα αντιστοιχούν έως το 2,5% του παγκόσμιου εμπορίου, ή έως 461 δισεκ. δολάρια, πλήττοντας σημαντικά τις επιχειρήσεις και τα κρατικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το εμπόριο απομιμήσεων όπως οι τσάντες Louis Vuitton ή τα παπούτσια Nike έχει επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία, με προηγούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ το 2008 να το εκτιμά έως το 1,9% των παγκόσμιων εισαγωγών ή 200 δισεκ. δολαρίων.

Οι επιπτώσεις της πρακτικής αυτής είναι μεγαλύτερες για πλούσιες χώρες – όπου εδρεύουν οι περισσότερες από τις εταιρίες που παράγουν αυτά τα προϊόντα – με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εισάγει έως 5% των πλαστών προϊόντων το 2013, αξίας έως 116 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Κίνα φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παραποιημένων προϊόντων, ενώ τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας κινεζικών εταιρίων συχνά παραβιάζονται. Ο ΟΟΣΑ απέδωσε, μεταξύ άλλων, την αύξηση των εμπορίου πειρατικών προϊόντων από το 2008 στην αναβίωση του εμπορίου μετά την χρηματοοικονομική κρίση και την ενίσχυση του ηλεκτρικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα πλαστά έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ