«Βουτιά» στις τιμές πετρελαίου μετά το αδιέξοδο στη Ντόχα - iefimerida.gr

«Βουτιά» στις τιμές πετρελαίου μετά το αδιέξοδο στη Ντόχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες απώλειες εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη σύσκεψη της Ντόχα, στο Κατάρ.

Τα συμβόλαια WTI υποχωρούν σήμερα κατά 4,46% στα 38,53 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,06% στα 41,33 δολάρια.

Η απόφαση του Ιράν να μη συμμετέχει στη χθεσινή σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε έκδηλη αισιοδοξία ότι αυτό ήταν δυνατό.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νιγηριανός υπουργός Πετρελαϊκών Πηγών Εμάνουελ Ίμπε Κατσίκουου, η σύνοδος ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ

Πάντως ένα ενδεχόμενο πάγωμα της παραγωγής θα συζητηθεί στη σύνοδο των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ τον επόμενο Ιούνιο στη Βιέννη.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι οι τα μέλη του ΟΠΕΚ δήλωσαν στους εκπροσώπους των άλλων χωρών, που δεν μετέχουν στον Οργανισμό αυτό, ότι θα πρέπει πρώτα να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ τους, πιθανόν στη σύνοδο του Ιουνίου, και ότι κατόπιν θα καλέσουν τις υπόλοιπες χώρες να συμμετάσχουν.

Το προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο τελικά απορρίφθηκε προέβλεπε το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και σε νέα σύνοδο θα εξεταζόταν η πορεία της αγοράς πετρελαίου.

Αναλυτές, όπως αναφέρεται στο CNBC, εκτιμούν ότι ο βασικός λόγος που απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία είναι η ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ