Το αργυρό μετάλλιο της Βουλής στον σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη και τις κλακέτες του[βίντεο]

Τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη θα τιμήσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου η Βουλή των Ελλήνων σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας 6-8 το απόγευμα.

Το αργυρό μετάλλιο της Βουλής θα απονείμει στον σκηνοθέτη για την προσφορά του στον πολιτισμό, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Για τον Ροβήρο Μανθούλη, το έργο και τη διεθνή καριέρα του θα μιλήσουν η Λετισιά Κουλίκ ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτιστικής Παραγωγής της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και οι κριτικοί κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος και Κώστας Τερζής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει επίσης ο ίδιος ο σκηνοθέτης και θα προβληθούν οι ταινίες «Οι κλακέτες του Ροβήρου Μανθούλη» διάρκειας 4 λεπτών και «Ο αθέατος σκηνοθέτης», διάρκειας 45 λεπτών.

Οι κλακέτες του Ροβήρου Μανθούλη
Η ταινία αποτελείται από τα άχρηστα κομμάτια μιας κινηματογραφικής λήψης στα οποία αποτυπώνεται η κλακέτα, προκειμένου να γίνεται ο προσδιορισμός του πλάνου και της λήψης. Το τετράλεπτο αυτό φιλμάκι φτιάχτηκε το 1982 για να προβληθεί στην εκπομπή Juste une image.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ροβήρος Μανθούλης Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ