Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Κυριακή, ο κόσμος θα μπορεί να κάνει μία βόλτα ανάμεσα σε στιγμές της ζωής του Τσάρλι Τσάπλιν, στο μουσείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του στην Ελβετία.

Το «Chaplin's World» (Ο κόσμος του Τσάπλιν) σχεδιαζόταν επί 15 χρόνια και θα ανοίξει στο χωριό Corsier-sur-Vevey, το οποίο απέχει 15 μίλια από τη Λοζάνη. Τα εγκαίνια γίνονται μία ημέρα μετά από την επέτειο της γέννησής του, στις 16 Απριλίου του 1889, στο Λονδίνο.

Εκεί όπου δημιουργήθηκε το μουσείο πέρασε ο Τσάπλιν τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του, με την σύζυγό του Οόνα και τα 8 παιδιά τους.

Μέσα σε αυτό υπάρχουν ρέπλικες από τις τεράστιες μηχανές της ταινίας «Μοντέρνοι καιροί» του 1936, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχει σε αυτό και ένα ομοίωμα του Γούντι Αλεν. «Θέλαμε ο κόσμος να τον θυμάμαι. Για αυτό έκανε όλες αυτές τις ταινίες και με τον τελειομανή τρόπο που τις δημιούργησε», είπε ο 62χρονος γιος του, Γιουτζίν, στο AFP. «Νομίζω ότι θα ήταν ικανοποιημένος», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πατέρα του.

Ο Τσάπλιν μετακόμισε στην Ελβετία όταν άρθηκε η βίζα του για τις ΗΠΑ, εξαιτίας των υποψιών ότι είχε αριστερά φρονήματα. Χρειάστηκαν επτά χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει το μουσείο την άδεια για το κτίριο, ενώ οι δημιουργοί του αναγκάστηκαν να περιμένουν πέντε ακόμη χρόνια, έπειτα από τη μήνυση γείτονα που ανησυχούσε για τις συνέπειες του πρότζεκτ.

Σε ένα διαφορετικό κτίριο, δίπλα στην έπαυλη, έχει δημιουργηθεί ένα αντίγραφο στούντιο του Χόλιγουντ, αφιερωμένο στη δουλειά του Τσάπλιν. Ακόμη, υπάρχουν εκθέματα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, στο Λονδίνο.

Επίσης, υπάρχουν περισσότερα από 30 κέρινα ομοιώματα, ανάμεσά τους και του Αλμπερτ Αϊνστάιν, που ήταν φίλος του Τσάπλιν. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν και το χαρακτηριστικό καπέλο του και το μπαστούνι του, το πιστοποιητικό που υπέγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ, όταν ο Τσάπλιν χρίστηκε ιππότης το 1975 και το Οσκαρ που κέρδισε για τα «Φώτα της Ράμπας». Η ταινία βραβεύθηκε το 1973, καθώς είχε απαγορευθεί στις ΗΠΑ όταν κυκλοφόρησε το 1952.

Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο κόσμος του Τσάρλι Τσάπλιν -Το μουσείο στην έπαυλη που έζησε στην Ελβετία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάρλι Τσάπλιν μουσείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ