Φαρφάλες με πέστο και κολοκυθάκι

Να μια απόλυτη υγιεινή μακαρονάδα που γίνεται σε λίγα λεπτά. Συνηθίστε να κάνετε πέστο μόνοι σας, είναι εύκολo και πολύ νόστιμο.

Το πέστο γίνεται από βασιλικό κυρίως, αλλά τώρα δεν είναι η εποχή του ακόμη. Κάνουμε πέστο από μαϊντανό. Συνήθως βάζουμε κουκουνάρι στο πέστο, αλλά, πιστέψτε με είναι πιο γευστικό με αμύγδαλα.

Υπέροχο είναι επίσης το πέστο με ρόκα και καρύδια:

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φαρφάλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλυτζανιού αμύγδαλα ανάλατα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αρκετή παρμεζάνα για τρίψιμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φαρφάλες και στραγγίστε τις
  • Κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό της βράσης
  • Βάλτε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα σε μουλινέτα
  • Προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • Ξεκινήστε το μιξεράκι
  • Πρσθέστε λίγη παρμεζάνα να «δέσει»
  • Αν κολλήσει, προσθέστε δύο σταγόνες νερό
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο πέστο
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ροδίστε το κολοκυθάκι εκεί για 5 λεπτά, να μην καεί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί –Φαρφάλες, πέστο, κολοκυθάκια
  • Αν είναι ξερά προσθέστε λίγες σταγόνες από το νερό της βράσης ή ελαιόλαδο
  • Μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού για ομορφιά!

Το πέστο σας διατηρείται καταπληκτικά στο ψυγείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην απλή μορφή του, με σπαγγέτι ολικής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φαρφάλες πέστο κολοκυθάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ