Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival - iefimerida.gr

Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπότροφοι του Angelopoulos Clinton GIU Fellowship συμμετείχαν ενεργά στο Athens Science Festival 2016 παρουσιάζοντας τις καινοτόμες δράσεις τους στους επισκέπτες αλλά και στη μεγάλη κοινότητα εθελοντών της διοργάνωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία τους αποτελείται από Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι παρουσίασαν 7 projects, 4 εργαστήρια ανοικτά για το κοινό, ομιλίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να μεταδώσουν την τεχνογνωσία, το όραμα και τον ενθουσιασμό τους, στους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Παρουσιάστηκαν συνολικά επτά project: E-Lab, Code it Like a Girl, MathAid, Bloode, Green Agents, E-tutorial Gate, Geomiso

Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival | iefimerida.gr 0
Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival | iefimerida.gr 1

Για αυτούς που μέσα στα ενδιαφέροντα τους είναι το σχέδιο, η μηχανική και η αρχιτεκτονική, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το «Girls Go Coding» και το «Geomiso» ενώ όσοι ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγική υγεία, το «Μάθε σωστά, ζήσε καλά».

Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival | iefimerida.gr 2

Παιδιά δημοτικού «έπαιξαν» με τις ιδέες και τις επιστήμες, τους μαθηματικούς γρίφους και τα πειράματα φυσικής ενώ οι μαθητές Λυκείου ανακάλυψαν εργαστήρια γραφής κώδικα, τη δημιουργία παγκοσμίως πρωτοποριακού software στον τομέα της αρχιτεκτονικής καθώς και την πρώτη ψηφιακή κοινότητα για εθελοντές αιμοδότες στην χώρα.

Οι υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU Fellowship στο Athens Science Festival | iefimerida.gr 3

Νέες ιδέες και δράσεις για 4η χρονιά
Από το 2013, το Angelopoulos Clinton GIU Fellowship δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους για προγράμματα κοινωνικής δράσης, αλληλεγγύης και επιχειρηματικότητας. Ιδέες σε τομείς εκπαίδευσης, καινοτομίας, προσφοράς, αγροτικής ανάπτυξης, δημόσιας υγείας βρίσκουν υποστήριξη, ενώ στους φοιτητές προσφέρεται συμμετοχή σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στην Αμερική. Δεκαέξι συνολικά φοιτητές επελέγησαν να συμμετάσχουν στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos CGIU, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ