ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η εν κρυπτώ πτώχευση της Ηλεκτρονικής - Τι ζητά από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η εν κρυπτώ πτώχευση της Ηλεκτρονικής - Τι ζητά από την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανακοίνωση του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ως «απαράδεκτη ενέργεια την διοίκησης της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, να προχωρήσει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους σε πτώχευση της επιχείρησης, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 450 εργαζόμενους».

Μάλιστα ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση θεσμικές αλλαγές με αφορμή την πτώχευση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», προκειμένου οι βασικοί μέτοχοι μιας επιχείρησης να μην χρησιμοποιούν το πτωχευτικό δίκαιο για την αποφυγή εξόφλησης των εργαζομένων τους, και για τη διευκόλυνση της αυτοδιαχείρισης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η διοίκηση της εταιρείας μπορεί και πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασής της και στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για επαναλειτουργία της επιχείρησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους.

Σε άλλη περίπτωση οφείλει να εγγυηθεί την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση πτώχευσης του δικαστηρίου και τον ορισμό σύνδικου.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να κάνει ότι είναι δυνατό στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα πρέπει να εξασφαλίσει την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, την άμεση εγγραφή τους στο ταμείο ανεργίας και τη στήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα:

1. Στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε οι βασικοί μέτοχοι μιας εταιρείας να είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην χρησιμοποιείται η πτώχευση ως όπλο για την καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

2. Στη βελτίωση και διεύρυνση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιαχείριση πτωχευμένων επιχειρήσεων, ώστε να διευκολύνονται πιθανές συνεργατικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων της υπό πτώχευση επιχείρησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Ηλεκτρονική Πτώχευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ