Νόμιμη η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών Υπάτης-Θερμοπυλών στο ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Νόμιμη η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών Υπάτης-Θερμοπυλών στο ΤΑΙΠΕΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο αποφάσεις του το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα των ιαματικών πηγών των Λουτρών της Υπάτης και των πηγών των Θερμοπυλών.

Η 7μελής σύνθεση του ανωτάτου δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής, κρίνοντας ότι η μεταβίβαση δεν προσκρούει στο Σύνταγμα και στον Αστικό Κώδικα. Ειδικότερα, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ ένα ακίνητο 837.958 τμ στην ιαματική πηγή Λουτρά Υπάτης αλλά και ένα ακίνητο 800.000 τμ στις Θερμοπύλες.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, “ότι η μεταβίβαση στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. της ιαματικής πηγής και της έκτασης που την περιβάλλει, ως στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Ε.Ο.Τ., ευρίσκει νόμιμο έρεισμα στο νόμο ενώ, οι διατάξεις του ν. 3986/2011 δεν αντίκεινται στο άρθρο 18 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το μέρος που δεν εξαιρούνται από την μεταβίβαση προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. οι ιαματικές πηγές, εφ’ όσον κατά την αξιοποίησή των εξακολουθούν να ισχύουν, οι προστατευτικές των ιαματικών πηγών ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ ΤΑΙΠΕΔ Λουτρά Υπάτης Θερμοπύλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ