«Το ρολόι» χτυπά για την πύλη Ε2-Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου - iefimerida.gr

«Το ρολόι» χτυπά για την πύλη Ε2-Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι», με ήδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αντί εισιτηρίου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον» στην Πειραιώς, 22, 23 και 24 Απριλίου.

Έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη, παράσταση δοκιμασμένη πέρσι στον θεσμό της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» που έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Μια πτήση για Αμερική με διαφορετικούς επιβάτες και ιστορίες. Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες, όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αίτια της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού.

«Το ρολόι» χτυπά για την πύλη Ε2-Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου | iefimerida.gr 0

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

«Το ρολόι» χτυπά για την πύλη Ε2-Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου | iefimerida.gr 1

Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος), αντί εισιτηρίου. Τα είδη θα δοθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην προβλήτα Ε2 στον Πειραιά.

«Το ρολόι» χτυπά για την πύλη Ε2-Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Το ρολόι»
Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής - Sui Generis
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Μουσική: Κώστας Γάκης
Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
Σχολείον, Πειραιώς 52, τηλ: 210 5288100

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ