Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] - iefimerida.gr

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται απίστευτο κι όμως συνέβη στην πραγματικότητα. Πήγε να φτιάξει κάτι σπίτι του και κατά λάθος τρύπησε τον τοίχο εκκλησίας με αποτέλεσμα να καταστρέψει τοιχογραφία του 16ου αιώνα η οποία απεικόνιζε την Παναγία με τον Αγιο Πέτρο.

Η τοιχογραφία βρίσκεται μέσα στη βασιλική του San Giovanni Maggiore, στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης στην Ιταλία. Η απίστευτη σε ομορφιά αυτή τοιχογραφία θεωρείται ότι έχει φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνη που ονομάζεται Τομάσο Ασάν Παλαιολόγο, μεταξύ 1522 και 1533. Ευτυχώς το τρυπάνι του γείτονα δεν επηρέασε το πρόσωπο του Αγίου Πέτρου, αλλά... το δεξιό του ώμο.

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και έχει μια απλή, ξύλινη στέγη – η οποία μάλιστα δημιουργήθηκε μετά το σεισμό του 1970.

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το ατυχές συμβάν έγινε κατά την διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των φοιτητών της Σχολής Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νάπολη.

Ο Πρόεδρος των Μηχανικών της Νάπολης, Luigi Vinci είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Mattino ότι « δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που έχει συμβεί». Επίσης, σημείωσε : «Είναι μια ζημία που προκαλείται σε ένα έργο μεγάλης αξίας που προσελκύει επισκέπτες ακόμη και από το εξωτερικό».

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε καταστροφή τόσο μεγάλης έκτασης όπως αυτή της τοιχογραφίας.

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το 2012, μια 81χρονη είχε καταστρέψει τοιχογραφία του Χριστού η οποία μετρούσε πάνω από 120 χρόνια, καλύπτοντας της με ένα παχύ στρώμα χρώματος, λέγοντας ότι είχε την ευλογία του ιερέα για να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των έργων τέχνης.

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της εικόνας του Χριστού σε εκκλησία κοντά στην πόλη της Σαραγόσα, είχε χαρακτηριστεί πως μοιάζει με πίθηκο μετά την προσφορά της Cecilia και των εθελοντών να το επαναφέρει στην αρχική του μορφή.

Πήγε να κρεμάσει κάδρο σπίτι του και διέλυσε με το τρυπάνι τοιχογραφία 500 χρόνων σε εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τοιχογραφία γείτονας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ