Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί μέρος της πλατείας Βαρβακείου στην Μπιενάλε - iefimerida.gr

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί μέρος της πλατείας Βαρβακείου στην Μπιενάλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλατεία Βαρβακείου βρίσκεται επί της Αθηνάς απέναντι από την κεντρική αγορά, πάνω από το πάρκινγκ.

Ενας χώρος που πιθανός δεν έχεις ρίξει ποτέ το βλέμμα σου, πλέον μετατρέπεται σε κοιτίδα πολιτισμού, διαλόγου, δημιουργικότητας.

Μετά το Μπάγκειον στην Ομόνοια, ο δήμος Αθηναίων κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρεί δημοτικό χώρο στην πλατεία Βαρβακείου στη Μπιενάλε της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί μέρος της πλατείας Βαρβακείου στην Μπιενάλε  | iefimerida.gr 0

Εκεί όπου θα στηθεί το πρότζεκτ «Σύναψη 2: Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου».

«Με αυτό τον τρόπο επισφραγίζεται ένα κεφάλαιο γόνιμης συνεργασίας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, με ένα διεθνές συνέδριο κι ένα κύκλο δεκάδων εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, οι οποίες για ένα δεκαήμερο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων και επισκεπτών της πόλης» δήλωση για τη συνεργασία του Δήμου με τη Μπιενάλε, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί μέρος της πλατείας Βαρβακείου στην Μπιενάλε  | iefimerida.gr 1

Η Μπιενάλε της Αθήνας είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός σύγχρονης τέχνης που θα φιλοξενήσει στο δεύτερο κύκλο του προγράμματός της, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, πολιτιστικούς οργανισμούς και εικαστικούς από όλο τον κόσμο.
Η Σύναψη 2 είναι η δεύτερη φάση του διετούς προγράμματος της Μπιενάλε. Αποτελείται από ένα νέο διεθνές συνέδριο, παράλληλα συνεχίζει τις δράσεις στο Μπάγκειον, ενώ ο χώρος της Βαρβακείου στην καρδιά και το εμπορικό κέντρο της πόλης, Θα στεγάσει πληθώρα καλλιτεχνικών project, συζητήσεων, δράσεων και υπαίθριων προβολών.

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί μέρος της πλατείας Βαρβακείου στην Μπιενάλε  | iefimerida.gr 2

«Η πολιτιστική ζωή της Αθήνας είναι,παρά την κρίση, πλούσια, πολυσχιδής, σε διάλογο και επικοινωνία με το εξωτερικό. Μπορεί να λείπουν οι τόσο σημαντικοί πόροι, αλλά σίγουρα δεν λείπει το ταλέντο, η πρωτοτυπία, η ικανότητα, οι νέες ιδέες, οι δημιουργικοί και αποφασισμένοι άνθρωποι» κατέληξε κατά την παρουσίαση του νέου πρότζεκτ ο Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στα δυο χρόνια δημιουργίας και δράσης της Μπιενάλε στο κέντρο της πόλης, αλλά και την συνεργασία του Δήμου με το Κάσελ, για τη διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί το 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ