Πολάκης: Παραφιλολογία οι αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις για ακτινοθεραπείες - iefimerida.gr

Πολάκης: Παραφιλολογία οι αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις για ακτινοθεραπείες

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «παραφιλολογία» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στα όσα καταγγέλλονται περί αναμονής, από έξι έως δέκα μήνες, στα ακτινολογικά των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού, Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο κ. Πολάκης κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν είναι ακριβή τα όσα υποστήριξε, σχετικά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και που- όπως είπε- «ελπίζει ότι απορρέουν από κεκτημένη ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο χρόνος αναμονής των ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες, στο ΑΧΕΠΑ είναι έως δέκα ημέρες, στο Θεαγένειο από 20 έως 30 ημέρες, στο «Ανδρέας Συγγρός» από επτά έως 15 ημέρες, στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» φτάνει τους τρεις μήνες όπως και στον «Άγιο Σάββα» από έναν έως τρεις μήνες- αναλόγως με τα μηχανήματα- ενώ στο «Αγλαϊα Κυριακού», που νοσηλεύονται παιδιά, δεν υφίσταται καμία καθυστέρηση.

Πάντως, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση ούτε το υπουργείο είναι πλήρως ικανοποιημένο από αυτήν την κατάσταση και δεσμεύτηκε ότι «θα καλυφθεί και αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ