Χρυσόγονος: Οταν σε δανείζουν, συγκυβερνάς με τους δανειστές

Σαφής ότι οι διπλωματικές προσπάθειες του πρωθυπουργού είναι καλοδεχούμενες, πλην όμως αν δεν υπογράψει το Ταμείο δεν θα υπάρξει συμφωνία, ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, μιλώντας για την πολιτική διαπραγμάτευση και για το αν τα ταξίδια του πρωθυπουργού θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλά κάνει και προσπαθεί (σ.σ.: ο πρωθυπουργός), αλλά ξέροντας τους συσχετισμούς δυνάμεων δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία αν δεν υπογράφεται από το Ταμείο».

Όπως εξήγησε, και οι Ευρωπαίοι οχυρώνονται πίσω από τις θέσεις του Ταμείου για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, τονίζοντας ότι υπάρχει μια σειρά αλληλοσυγκρουόμενων στρατηγικών.

Όταν σε δανείζουν, συγκυβερνάς με τους δανειστές
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν η συνολική εικόνα της κυβέρνησης είναι καλή, ανέφερε πως "καμία κυβέρνηση δεν κυβερνάει 100% στην Ελλάδα της χρεοκοπίας".

Εξήγησε μάλιστα πως " όταν δέχεσαι τους όρους που θέτουν να σε δανείσουν, στην ουσία συγκυβερνάς με τους δανειστές. Η διαπραγμάτευση είναι παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά".

Δεν υπάρχει βούληση για τέταρτο μνημόνιο
Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ο κ. Χρυσόγονος εκτίμησε ότι δεν βλέπει "να υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση για να μας δώσουν τέταρτη δανειακή σύμβαση".

Δεν υπάρχει πιθανότητα για αναδιάρθρωση του χρέους
Σε ό,τι αφορά τέλος, στο χρέος και εάν τελικά στην Ουάσινγκτον θα γίνει μια έναρξη για τη συζήτησή του ξεκαθάρισε: "δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθεί αναδιάρθρωση χρέους πριν κλείσει η παρούσα αξιολόγηση. Μια συζήτηση θα ξεκινήσει", συνέχισε διευκρινίζοντας ότι για να είμαστε μακροπρόθεσμα βιώσιμοι θα πρέπει να πάρουμε μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ