fbpx Ψωμί σπιτικό, με σπόρους | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψωμί σπιτικό, με σπόρους

Ψωμί σπιτικό, με σπόρους
13|04|2016 | 16:11

Εύκολη συνταγή για ένα ψωμί υγιεινό και γρήγορο. Δεν το βρίσκετε σε κανέναν φούρνο και αν μάθετε τον τρόπο, θα φτιάχνετε πάντα το δικό σας ψωμί, χωρίς πρόσθετα και με εγγυημένο αλεύρι.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι (σιτάρι, φαγόπυρο, καλαμπόκι πάρτε διαφορετικά αλεύρια)
  • 1 ποτήρι γάλα πλήρες
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 5 γραμμάρια σόδα μαγειρική
  • 1 χούφτα σπόρους (κολοκύθα, παπαρούνα)

Ψωμί σπιτικό, με σπόρους | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, με αέρα
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τους σπόρους
  • Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατέψτε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα (χωρίς να επιμείνετε πολύ)
  • Η ζύμη πρέπει να είναι υδαρής
  • Σε μια επιφάνεια ρίξτε αλεύρι, ανοίξτε τη ζύμη και κυλίστε την μέσα στο αλεύρι
  • Φτιάξτε μια μπάλα, κάντε στην επιφάνεια λίγα σχεδιάκια με  μυτερό μαχαίρι
  • Βάλτε στον φούρνο και ψήστε για 20-30 λεπτά

Ψωμί σπιτικό, με σπόρους | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ