Διευκρινήσεις Θεοχαράκη για τα περί απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

Διευκρινήσεις Θεοχαράκη για τα περί απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος του Μεγάρου Νίκος Θεοχαράκης, αναφορικά με τις δηλώσεις του για απολύσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου αναφέρει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις Μπαλτά και κάνει λόγο για ενιαίο μισθολόγιο.

Διευκρινήσεις Θεοχαράκη για τα περί απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 0

Η ανακοίνωση
Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΜΜΑ περί μισθών και «απολύσεων» θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής:
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σχετικά με τους μισθούς του προσωπικού, η κυβέρνηση η οποία πρότεινε και τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν το νόμο για την διάσωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εξέφρασαν νομοθετικά τη βούλησή τους να εντάξουν το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με τρόπο που να διατηρεί μέρος της προσωπικής διαφοράς του μισθού που ελάμβαναν πριν την ένταξη και του μισθού που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου. Ο νόμος (4366/2016, Άρθρο 6) προβλέπει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι μέχρι 200 ευρώ δεν μειώνεται, διαφορά από 200-300 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 25%, από 300-400 ευρώ μειώνεται κατά 40%, διαφορά μεγαλύτερη από 400 ευρώ μειώνεται κατά 60%, ενώ το σύνολο των τακτικών αποδοχών δεν δύναται να υπερβαίνει τις αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Οι μισθοί του προσωπικού του ΟΜΜΑ θα καθοριστούν με τρόπο απόλυτα διαφανή και προκαθορισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η διοίκηση του ΟΜΜΑ έχει συστήσει σχετική επιτροπή αλλά δεν θα παρέμβει στο έργο της εφόσον οι νέοι μισθοί του προσωπικού έχουν καθορισθεί νομοθετικά.

Δε θέλω με κανένα τρόπο να έρθω σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ και της συλλογικής τους έκφρασης. Ο διάλογος είναι πάντα λυσιτελέστερος στην επίλυση των προβλημάτων από την ανταλλαγή ανακοινώσεων. Έχουμε μια μεγάλη μάχη να δώσουμε προκειμένου να καταστεί το Μέγαρο ένας οικονομικά βιώσιμος κορυφαίος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και δεν περισσεύει το σπαθί καμίας και κανενός από εμάς.
Νίκος Θεοχαράκης
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΟΜΜΑ

Το θέμα ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο απολύσεων, ο πρόεδρος του Μεγάρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Στο πανελ συμμετείχε και ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτας, ο οποίος δεν αντέδρασε, παρόλες τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις του στο προσωπικό για διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ