«Φτερά» έκαναν οι διάσημες σούπες του Γουόρχολ-Αγώνας δρόμου του FBI - iefimerida.gr

«Φτερά» έκαναν οι διάσημες σούπες του Γουόρχολ-Αγώνας δρόμου του FBI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

25.000 δολάρια προτίθεται να δώσει το FBI, ως ανταμοιβή, σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους πίνακες του Αντι Γουόρχολ που εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα από το Μουσείο Τέχνης Σπρίνγκφιλντ στο Μισούρι.

Όπως έγινε γνωστό, στο Μουσείο βρίσκονταν 10 εκτυπωμένοι πίνακες με τα διάσημα κουτιά σούπας της εταιρείας Cambell, (Campbell's Soup Cans), επτά από τους οποίους εκλάπησαν στις 7 Απριλίου.

«Φτερά» έκαναν οι διάσημες σούπες του Γουόρχολ-Αγώνας δρόμου του FBI  | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για έργα του τρομερού παιδιού της ποπ-αρτ που δημιούργησε το 1962 με τη διάσημη σούπα και τις διαφορετικές της ετικέτες. Θέλοντας να κάνει ένα σχόλιο στην καταναλωτική κοινωνία της Αμερικής, έκανε πρωταγωνιστή του, ένα κουτί κονσέρβας.

«Φτερά» έκαναν οι διάσημες σούπες του Γουόρχολ-Αγώνας δρόμου του FBI  | iefimerida.gr 1

«Εκτιμούμε οποιαδήποτε βοήθεια από το κοινό ώστε να επιβληθεί ο νόμος και να εξασφαλιστεί η επιστροφή αυτών των κομματιών που λείπουν», δηλώνει σε ανακοίνωση ο διευθυντής του Μουσείου Nick Nelson.
Η συνολική αξία τους, ξεπερνά τα 500.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Campbell's Soup Άντι Γουόρχολ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ