Ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα -Τι δείχνει για την Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα -Τι δείχνει για την Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2015 ήταν οι 12 πιο θανατηφόροι μήνες για την Ευρώπη με τους πυροβολισμούς να ξεπερνούν τις βομβιστικές επιθέσεις ως η μεγαλύτερη απειλή στη Δύση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Το ISIL έχει μετατραπεί στην πιο επιθετική μορφή απειλής για πολλές χώρες σε όλο των κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στη Δύση και στην Μέση Ανατολή.

Οι τρομοκράτες πλέον σε αυξανόμενο ρυθμό στοχεύουν πολίτες και δημόσιες συγκεντρώσεις στη Δύση, όπως αποκαλύπτει ο χάρτης που αποτυπώνει την τρομοκρατία και την πολιτική βία της AON.

Τόση ήταν η αύξηση του αριθμού των επιθέσεων και η αστάθεια, που η τελευταία έρευνα είδε μια πρώτη καθαρή αύξηση στην παγκόσμια αξιολόγηση τρομοκρατικού κινδύνου από το 2013, με 18 χώρες να βλέπουν αύξηση στην αξιολόγηση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου και της Σουηδίας.

Τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 32 ανθρώπους κατά την διάρκεια της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε ποτέ στο Βέλγιο, με μία σειρά από βόμβες να εκρήγνυνται στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και σε σταθμό του μετρό.

Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία κινδύνου, τόσο μεγαλύτερη είναι η απειλή

Από το τη άλλη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, δύο χώρες από τις οποίες πολλοί πρόσφυγες φεύγουν για την Ευρώπη, παραμένουν ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες για τρομοκρατία και πολιτική βία. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία και η Αίγυπτος συμπεριλήφθηκαν στις 5 χώρες με τους περισσότερους θανάτους, η πρώτη μετά την τρομοκρατική επίθεση του Οκτώβρη στην Άγκυρα που κόστισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους και η δεύτερη μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που έσυρε στο θάνατο και τους 224 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον Χένρι Γουίλκισον της Risk Advisory Group που συμμετείχε στη έρευνα, «οι πιο απειλητικοί κίνδυνοι πολιτικής βίας συνεχίζουν να προκύπτουν από τον πόλεμο και τις ξαφνικές αλλαγές στον κυβερνητικό έλεγχο, όπως αυτές που συμβαίνουν μέσω πραξικοπημάτων».

Ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα -Τι δείχνει για την Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Και πρόσθεσε: «Αυτοί είναι οι λιγότερο διαχειρίσιμοι κίνδυνοι και τα ευρήματά μας αφορούν αρκετές χώρες στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για τα δύο. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να είναι ευέλικτες και εύρωστες ως προς το πως αναμένουν και διαχειρίζονται τους κινδύνους στον ρευστό κόσμο που ο χάρτης απεικονίζει. Αυτό απαιτεί προσφυγή σε εκτιμήσεις που λαμβάνουν υπόψιν τόσο μια στρατηγική όσο και μια πιο λεπτομερή επιχειρησιακή άποψη των αγορών στις οποίες ζητούν να ευδοκιμήσουν».

Ο χάρτης με τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής ανά χώρα -Τι δείχνει για την Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πυροβολισμοί ξεπέρασαν τις βομβιστικές επιθέσεις ως σημαντική απειλή, σύμφωνα με την έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρομοκρατία 2015 ευρώπη κίνδυνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ