"Αναδιάρθρωση τώρα, αλλά με άλλη κυβέρνηση" - iefimerida.gr

"Αναδιάρθρωση τώρα, αλλά με άλλη κυβέρνηση"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά με... άλλη κυβέρνηση ζήτησε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Παπανδρέου ως "κυβέρνηση Δεληγιάννη" και προτείνει ως μόνη διέξοδο που μπορεί «να ξαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική στη χώρα» την αναδιάρθρωση του χρέους από «μια άλλη, αγωνιστική κυβέρνηση» . Παράλληλα, για να έχει αυτός ο δρόμος θετικά αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων, απαιτούνται, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, τα εξής προαπαιτούμενα:
«Κοινωνία σε εγρήγορση κι όχι σε μοιρολατρεία. Σύγκρουση με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της ΕΕ. Έλεγχο του χρέους. Αυτόματη παραγραφή όσου έχει σχέση με διαφθορά καί τοκογλυφικούς όρους. Προτεραιότητα στο Κοινωνικό Κράτος και την ανάπτυξη σε σχέση με τα συμφέροντα των χρηματαγορών».
Οπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, "η αναδιάρθρωση έπρεπε να έχει γίνει από το φθινόπωρο του 2009, με όρους που θα έθετε με δυναμισμό μια ελληνική κυβέρνηση προς μια παραπαίουσα από τη χρηματοπιστωτική κρίση της εποχής Ευρωζώνη, που διακινδυνεύονταν η ίδια η ύπαρξή της".

«Δυστυχώς όμως η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τη δουλοπρέπεια της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλά και για την πλήρη έλλειψη επαφής της με την πραγματικότητα και την ασύλληπτη ανικανότητά της. Κυβέρνηση Δεληγιάννη», τονίζει ο κ. Αλαβάνος.
Μάλιστα, παρατηρεί ότι το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τους πρώτους έθεσε τα δύο αλληλένδετα θέματα: «Να μη πληρωθεί το χρέος που απαιτούσαν οι αγορές και να φύγει επειγόντως μια επικίνδυνη κυβέρνηση». Ομως, όπως λέει ο κ. Αλαβάνος , «αντιμετωπίσθηκε με χλευασμό είτε με περιφρόνηση σχεδόν από τους πάντες. Σήμερα, και πάλι δυστυχώς, επιβεβαιώνεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ