Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα - iefimerida.gr

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νωρίτερα φέτος ο διάσημος αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι αυτός που θα σχεδιάσει το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, έναν πύργο παρατήρησης στο λιμάνι της πόλης του Ντουμπάι.

Αυτήν την εβδομάδα περισσότερες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σχέδια κατασκευής του, την οποία έχει αναλάβει η «Emaar Properties», με τους υπεύθυνους της εταιρείας να ανακοινώνουν ότι το κτίριο θα είναι ψηλότερο και από τον τωρινό κάτοχο του τίτλου, το Burj Khalifa.

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα | iefimerida.gr 0


Ο πύργος που θα διαθέτει μεταξύ άλλων στην κορυφή του κήπους που θα αναπαριστούν τους «κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας», θα διαθέτει επίσης και ένα μπουτίκ-ξενοδοχείο για τους επισκέπτες του.
Με τον σχεδιασμό να έχει επηρεαστεί από το φυσικό μοτίβο του άνθους Λίλι και με εμφανείς τις παραπομπές στον μουσουλμανικό μιναρέ, ο Καλατράβα προσπαθεί να συνδυάσει την αραβική παράδοση με την σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα | iefimerida.gr 1


«Από την αρχή κιόλας, η ομάδα μου κι εγώ προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτό το έργο, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ και αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή σε αυτό» δήλωσε ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας.


«Τα σχέδια έχουν σαφή αναφορά στην κλασσική τέχνη από το παρελθόν και τον πολιτισμό του τόπου, ενώ θα αποτελεί και ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα», προσθέτει ο Καλατράβα.

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα | iefimerida.gr 2


«Σε όλη μου την καριέρα αντιλαμβανόμουν την τεχνολογία ως ένα όχημα για την ομορφιά και την τέχνη».
Το πρότζεκτ θα κατασκευασθεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Ντουμπάι, σε μια συνολική έκταση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μόλις 10 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ενόψει και της φιλοξενίας της έκθεσης EXPO το 2020 στο Ντουμπάι.

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα | iefimerida.gr 3


Θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2016.

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου θα βρίσκεται στο Ντουμπάι -Με υπογραφή Καλατράβα | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ