Σε ένα χρόνο έτοιμες οι σήραγγες των Τεμπών - iefimerida.gr

Σε ένα χρόνο έτοιμες οι σήραγγες των Τεμπών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Μάρτιο του 2017, θα ολοκληρωθούν οι σήραγγες των Τεμπών που εντάσσονται στον ΠΑΘΕ.

Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τεμπών, Κ. Κολλάτο.

Παράλληλα ανέφερε ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία κόμβου στο ύψος του Πυργετού, έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα του δήμου Τεμπών, ώστε να εξασφαλιστεί η περαιτέρω αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού.

Μάλιστα, προς τούτο υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία ο δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ως στόχο να εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η δημιουργία ενδιάμεσου σταθμού του προαστιακού στην Ιτέα - έργο για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη.

Όσον αφορά δε, στο θέμα κόστους των διοδίων που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ο κ. Δέδες ανέφερε ότι το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου να υιοθετηθεί σύστημα χρέωσης ανά χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σήραγγες Τέμπη ολοκλήρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ