Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία - iefimerida.gr

Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αυστρία θα εφαρμόσει ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ με την Ιταλία από την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Βιένη απέναντι στην μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο «βαλκανικός διάδρομος» είναι κλειστός, η Βιένη προβλέπει ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία θα διπλασιασθούν κατά το 2015, για να φθάσουν τις 300.000.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Αυστρία σχεδιάζει να υψώσει φράκτη στα σύνορά της με την Ιταλία, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το βασικό ζήτημα είναι «η εφαρμογή συστήματος συνοριακής διαχείρισης αντίστοιχο με το σύστημα του Σπίλφιλντ», στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβενία.

Ο καθορισμός της ακριβούς ημερομηνίας εφαρμογής αυστηρότερων ελέγχων στο ζωτικής σημασίας ευρωπαϊκό πέρασμα στον δρόμο σύνδεσης της νότιας με τη βόρεια Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μεταναστών και την πρόοδο στη συγκρότηση νέου κέντρου συνοριακών ελέγχων, εξήγησε ο Ντοσκόζιλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ