Λεμονάδα σπιτική, με τζίτζερ

Μη χάσετε τα φρέσκα και μυρωδάτα λεμόνια της εποχής, κάντε μια λεμονάδα σπιτική και πιείτε ένα μοναδικό δροσιστικό ποτό.

Υλικά για 2 λίτρα λεμονάδα σπιτική

  • 2 λίτρα νερό
  • 6 λεμόνια βιολογικά
  • 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη λευκή
  • Φραμπουάζ για τη γεύση

Εκτέλεση

  • Βάλτε το νερό να βράσει σε κατσαρόλα
  • Πλύντε και κόψτε 2 λεμόνια σε φέτες
  • Οταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίξτε τις φέτες λεμονιού
  • Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φτάνει τόσο
  • Κάντε χυμό από τα 4 λεμόνια που μένουν
  • Οταν το νερό κρυώσει καλά, βγάλτε τις φετούλες που είναι μέσα
  • Σουρώστε το νερό σε ένα μπολ
  • Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού και ξύστε το τζίτζερ
  • Βάλτε όση ζάχαρη επιθυμείτε και προσθέστε τον δυόσμο
  • Βάλτε τη λεμονάδα στο ψυγείο να είναι δροσερή
  • Σερβίρετε με πάγο αν θέλετε, με 2-3 φραμπουάζ και φύλλα δυόσμου
  • Μπορείτε να κάνετε τη λεμονάδα σας κοκτέηλ, αν προσθέσετε λίγο τζιν

Βάλτε τη λεμονάδα σας σε ένα μπουκαλάκι γυάλινο και πάρτε την μαζί σας στο γραφείο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ