Ιράκ: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη -Υποχωρεί ο ISIS - iefimerida.gr

Ιράκ: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη -Υποχωρεί ο ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αεροπλάνα των δυτικών συμμάχων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισαν τέσσερα ηγετικά σημεία του ισλαμικού κράτους στη Μοσούλη, στα βόρεια του Ιράκ, σημάδι ότι η εκστρατεία για την ανακατάληψη της πόλης επιταχύνεται, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας.


«Εχουμε περικυκλώσει την Μοσούλη για να προετοιμάσουμε την μάχη που θα είναι σκληρή. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πριν από δύο ημέρες οι συμμαχικές δυνάμεις χτύπησαν ηγετικά κέντρα στην ίδια την πόλη με την συμμετοχή της γαλλικής αεροπορίας» δήλωσε ο Λε Ντριάν στους δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ.

Ιράκ: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη -Υποχωρεί ο ISIS | iefimerida.gr 0


Η επιχείρηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου από δέκα αεροπλάνα εκ των οποίων τέσσερα μαχητικά γαλλικά και στόχος ήταν «τέσσερα νευραλγικά κέντρα» πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Αμυνας από την πόλη Ερμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων του Ιράκ, 80 χλμ από την Μοσούλη.
Η αμερικανική διοίκηση για την ζώνη της Μέσης Ανατολής είχε ανακοινώσει οκτώ πλήγματα της συμμαχίας στην περιοχή της Μοσούλης στις 9 Απριλίου και άλλα τέσσερα την επόμενη ημέρα, τα οποία είχαν χτυπήσει μονάδες ανεφοδιασμού και σχεδιασμού του ισλαμικού κράτους.
Την Δευτέρα, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, σε επίσκεψη-έκπληξη στη Βαγδάτη, ζήτησε να μεγαλώσει η πίεση στο ισλαμικό κράτος ώστε να ανακαταληφθούν μέσα στο 2016 δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές, η Μοσούλη και η Ράκα.
«Μπορούμε να πούμε ότι ως τα τέλη του 2016 η Μοσούλη θα πέσει. Αυτό τουλάχιστον ελπίζω εγώ και το σύνολο των πολιτικών που συνάντησα εδώ», πρόσθεσε.
«Ο στόχος να διώξουμε τους τζιχαντιστές ίσως πριν το τέλος του 2016 από το Ιράκ είναι πιθανός. Δεν λέω ότι είναι σίγουρος, είναι πιθανός», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ Μοσούλη σύμμαχοι υποχωρούν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ