Κίνδυνος οι κεφαλιές για τα μικρά παιδιά -Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε - iefimerida.gr

Κίνδυνος οι κεφαλιές για τα μικρά παιδιά -Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβοι ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο εγκεφαλικών βλαβών από τις κεφαλιές με μπάλα ποδοσφαίρου εκφράζουν οι επιστήμονες σύμφωνα με έρευνα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε το γεγονός ότι τρεις από τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 διαγνώστηκαν με Αλτσχάιμερ και έπειτα από έρευνα η αιτία ήταν οι κεφαλιές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το νευρικό σύστημα των παιδιών δεν είναι τόσο καλά προστατευμένο όσο αυτό των ενηλίκων καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Τα παιδιά, ακόμη, έχουν μεγαλύτερο κεφάλι σε σχέση με το σώμα τους, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλός τους είναι πιο πιθανό να «μετακινηθεί» μέσα στο κρανίο τους προκαλώντας προβλήματα που σε βάθος χρόνου μπορεί να διογκωθούν.

«Οι αυχενικές μύες των παιδιών βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη. Αν χτυπήσεις στο κεφάλι και οι μύες αυτοί δεν είναι τόσο δυνατοί τότε το κεφάλι σου θα κινηθεί και το ίδιο θα συμβεί και στον εγκέφαλό σου» τονίζει ο νευρολόγος Μάικλ Γκρέι από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Ήδη στις ΗΠΑ οι κεφαλιές έχουν απαγορευθεί καθώς τον περασμένο Νοέμβριο διαπιστώθηκε ότι σε ένα χρόνο αναφέρθηκαν σχεδόν 50.000 περιστατικά για μαθητές λυκείου που έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφαλιές εγκεφαλικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ