Süddeutsche Zeitung: Αυτός ο άνθρωπος θα υποδεχθεί τον Πάπα στη Λέσβο [εικόνες] - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Αυτός ο άνθρωπος θα υποδεχθεί τον Πάπα στη Λέσβο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πορτρέτο του δημάρχου της Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκανε η Süddeutsche Zeitung, παρουσιάζοντας τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το νησί που σήκωσε την προσφυγική κρίση στις «πλάτες» του.

Οπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο κ. Γαληνός δεν είναι μόνο δήμαρχος. «Μια μέρα του περασμένου φθινοπώρου έγινε ακόμη και ναυαγοσώστης», σημειώνει και συνεχίζει:

«Μια βάρκα με πρόσφυγες κατευθυνόταν προς το λιμάνι, όταν τον ειδοποίησαν. Ζήτησε συγγνώμη από τους συνομιλητές του, λέγοντας τους πως έγινε κάτι έκτακτο. Οι άνθρωποι μέσα στη βάρκα φώναζαν για βοήθεια. Εβγαλε το σακάκι του και βούτηξε μέσα στη θάλασσα».

«Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο, με το νησί να γίνεται το σύμβολο της ευρωπαϊκής αδυναμίας».

Süddeutsche Zeitung: Αυτός ο άνθρωπος θα υποδεχθεί τον Πάπα στη Λέσβο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ο δήμαρχος την θεωρή λογική. «Αυτό που θέλει να δείξει στον Πάπα είναι η αλληλεγγύη, η ειρήνη και το φως», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

«Ο κ. Γαληνός κάθεται στο γραφείο του, καπνίζει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο και σκέφτεται τότε, που εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων είχαν στήσει τις σκηνές τους στο λιμάνι. Δύσκολα αναγνώριζε τη Μυτιλήνη. Τόσοι απελπισμένοι άνθρωποι είχαν φτάσει εκείνη τη στιγμή.

Πέρυσι, στο τέλος του καλοκαιριού είχε γίνει έξαλλος. Συχνά αισθανόταν πως έχει εγκαταλειφθεί από τις μεγάλες και ισχυρές χώρες της Ευρώπης. Πώς μπορούν αλήθεια όλες αυτές οι ισχυρές χώρες να δείχνουν λιγότερη προθυμία να βοηθήσουν (σ.σ. τους πρόσφυγες) από ό,τι το νησί του; αναρωτιέται.

Εάν ο κ. Γαληνός μπορεί να διακρίνει κάτι όμορφο σε αυτή την κρίση πάντως είναι η προθυμία των απλών ανθρώπων να βοηθήσουν. Χιλιάδες εθελοντές ταξίδεψαν στη Λέσβο για αυτό τον σκοπό.

''Το νησί μας έγινε ομορφότερο'', λέει», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

«Ο Γαληνός σκέφτεται την περίοδο μετά την κρίση. Εάν η συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Τουρκία τηρηθεί, σύντομα δεν θα καταφθάνουν πλέον πρόσφυγες στη Λέσβο. Και τότε το σημερινό προσφυγονήσι θα πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του ώστε να έρθουν και πάλι τουρίστες», καταλήγει το άρθρο.

Süddeutsche Zeitung: Αυτός ο άνθρωπος θα υποδεχθεί τον Πάπα στη Λέσβο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ