Ο μπαρμπέρης που άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο μπαρμπέρης που άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντονι Τζ. Ράλις χαρακτηριζόταν από όσους τον ήξεραν ως ένας ήσυχος και μοναχικός μπαρμπέρης. Μετά τον θάνατό του φάνηκε πως αυτός ο καλόβολος άνθρωπος είχε μια τεράστια περιουσία.

Ο άνδρας ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρμπέρικου στην πόλη Athol της Μασαχουσέτης. Μετά το θάνατό του, αποκαλύφθηκε πως άφηνε πίσω του ακίνητη περιουσία αξίας 1,44 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα 1,23 εκατ. περνάνε στα χέρια της δημοτικής βιβλιοθήκης. Οπως εξηγεί η δικηγόρος του Αντονι Τζ. Ράλις, η κληρονομιά δίδεται εκεί, διότι η τελευταία του σύζυγος ήταν βιβλιοφάγος.

Ο μπαρμπέρης που άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αντονι Τζ. Ράλις

«Κυριολεκτικά, παραλίγο να πέσω από την καρέκλα», αναφέρει η πρώην διευθύντρια της βιβλιοθήκης Ντέμπρα Μπλάνχαρντ, στην πρώτη αντίδρασή της μετά το άκουσμα της είδησης.

«Ζήτησα από την δικηγόρο να μου το επαναλάβει, για να βεβαιωθώ πως δεν άκουσα κάτι λάθος», αναφέρει.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως σκληρά εργαζόμενοι σαν τον κ. Ράλις εξοικονομούν χρήματα και τα κληροδοτούν σε ένα θεσμικό όργανο, που ωφελεί το σύνολο της κοινότητας», προσθέτει.

Ο μπαρμπέρης που άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά της, η σημερινή διευθυντής της βιβλιοθήκης Jean Shaughnessy, δήλωσε: «Είναι υπέροχο, όταν κάποιος δωρίζει στη βιβλιοθήκη. Μια τέτοια πράξη πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την εκτίμησή».

Το ποσό που έμεινε μοιράστηκε στα δύο του ανίψια τον Τόμας και την Ζακλίν.

«Ποτέ δεν είχε παιδιά και πραγματικά είχε αγαπήσει τη βιβλιοθήκη», λέει ο Τόμας, ο οποίος δεν περίμενε να του αφήσει ο θείος του κάποια περιουσία.

Ο μπαρμπέρης που άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης του [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ