Σύρραξη λιμενικών με πολιτικούς υπαλλήλους για έναν... όροφο υπουργείου - iefimerida.gr

Σύρραξη λιμενικών με πολιτικούς υπαλλήλους για έναν... όροφο υπουργείου

Άδωνις Γεωργιάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμός επικράτησε χτες στο πρώην υπουργίας Εμπορικής Ναυτιλίας, στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, όταν λιμενικοί απείλησαν με... συλλήψεις πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες αρνούνται να εκτελέσουν την διαταγή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ζήτησε να μετεγκατασταθούν σε άλλο όροφο του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, η «ναυμαχία» των λιμενικών με τους πολιτικούς υπαλλήλους έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Θαλασσίων Υποθέσεων να μεταφερθούν οι πολιτικοί υπάλληλοι στα τμήματα προμηθειών, θαλασσίων συγκοινωνιών και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ανάπτυξης από τον τρίτο όροφο που βρίσκονταν μέχρι τότε στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Οι μήνες πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτε, και ενώ επίκειται έλεγχος από τον Frontex για την ασφάλεια του κτιρίου, που προβλέπει είσοδο με μαγνητικές κάρτες κλπ. Όμως οι πολιτικοί υπάλληλοι δεν εκτελούσαν την άνωθεν εντολή παρότι με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη που ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ο τρίτος όροφος παραχωρήθηκε στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Χτες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη του υφυπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με την ΠΝΟ ένας λιμενικός φέρεται να τράβηξε από το γραφείο της μια πολιτική υπάλληλο η οποία λιποθύμησε. Στη συνέχεια επικράτησε πανδαιμόνιο. Λιμενικοί κατέφτασαν στο σημείο και απείλησαν με σύλληψη τους πολιτικούς υπαλλήλους με την κατηγορία της απείθειας. Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε και με την έλευση του κ. Γεωργιάδη στο σημείο ο οποίος, παρά τις αποφάσεις των προϊσταμένων του υπουργών, πήρε το μέρος των πολιτικών υπαλλήλων και, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ σήμερα, δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να συλληφθεί ο ίδιος στη θέση των υπαλλήλων που αρνούνται να εκτελέσουν τις εντολές των υπουργών!



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ