H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] - iefimerida.gr

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γλυκύτατη, σαγηνευτική, με τον ήλιο πάντα να λάμπει». Αυτός είναι ο τρόπος που απεικονίζεται η Κέρκυρα στο «The Durrells», το νέο δράμα του ITV.

Τι άλλο χρειάζεται κανείς από ένα νησί με γραφικά ταβερνάκια, που γεμίζουν από τους ντόπιους κάτω από δένδρα και εκεί που σκάνε αφρώδη, γαλάζια κύματα.

Για το εάν είναι πραγματικότητα το συγκεκριμένο σκηνικό που παρουσιάζει η σειρά, η οποία τοποθετείται πριν από τον πόλεμο, αναρωτιέται η Daily Mail, δίνοντας τη δική της απάντηση.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Η Κέρκυρα σίγουρα βρέθηκε υπό μία έκρηξη τουρισμού την δεκαετία του '60, ωστόσο, εξακολουθεί να προσφέρει περισσότερα από αυτά που παρουσιάζονται στη σειρά», αναφέρει το δημοσίευμα και αρχίζει το ταξίδι του.

«Μια ειδυλλιακή τοποθεσία διαμονής είναι να βρεθείτε στην όμορφη βορειανατολική γωνιά του Αγίου Στεφάνου, μια αιώνια αγαπημένη τοποθεσία για τους Βρετανούς. Ακόμα, θα μπορούσατε και να μείνετε κοντά στο Καλάμι.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εάν, από την άλλη, είστε φιλόζωοι και θέλετε να βλέπετε χελώνες γύρω σας, επισκεφτείτε το νησί στα τέλη Ιουνίου, που είναι και η εποχή τους. Μπορεί να δείτε και φίδια να σας προσπερνούν, ωστόσο, μην φοβηθείτε είναι άκακα.

Αν θέλετε να έρθετε ακόμα πιο κοντά στη φύση και έχετε τη δυνατότητα νοικιάστε ένα σκαφάκι και πηγαίνετε να δείτε τα δελφίνια και τις θαλάσσιες χελώνες.

Ενα από τα πιο μαγευτικά σημεία του νησιού για μπάνιο και ηλιοθεραπεία είναι η παραλία Αγνή. Αυτή είναι και η αμμουδιά, που κάνει ηλιοθεραπεία η πρωταγωνίστρια Μάργκο, κατά τη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου.

Οταν βρεθείτε σε αυτή, αναζητήστε την σπηλιά που στέκει μέσα στη θάλασσα και έχει υποβρύχια έξοδο. Μια τέλεια ιδέα για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Μην παραλείψετε βέβαια να ανεβείτε στον Αγιο Αρσένιο. Μπορεί να μην έχει ιερέα και να δείτε νυχτερίδες να κρέμονται από το ταβάνι, ωστόσο, αξίζει μια ματιά.

Το εκκλησάκι καλύτερα να το επισκεφτείτε νωρίς ή αργά μέσα στην ημέρα, για να αποφύγετε τα τουριστικά σκάφη, που φτάνουν το μεσημέρι.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η ώρα του παιδιού

Σε περίπτωση που είστε γύρω στα 15 δεν γίνεται να υπάρχει κάτι πιο διασκεδαστικό για εσάς από τα υδάτινα πάρκα. Η Κέρκυρα διαθέτει πολλά, συμπεριλαμβανομένης της Aqualand αλλά και του Σίδαρι στην βόρεια ακτή.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ενα κόσμημα, η πόλη

Πάρα πολλοί άνθρωποι φτάνουν στην Κέρκυρα, χωρίς αυτοκίνητο και χρησιμοποιούν ταξί, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το νησί.

Πού αλλού στην Ευρώπη μπορεί να βρει κανείς ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών. Που μπορεί να δει κανείς βρετανικό γήπεδο κρίκετ, μπροστά σε τύπου γαλλικά καφέ, υπό καταρρέουσα ιταλική αρχιτεκτονική.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εξερευνήσετε τα ατελείωτα στενά δρομάκια, στα οποία υπάρχουν μικρά μπαρ και καταστήματα.

Αν έχετε χρόνο, βρεθείτε στο Ποντικονήσι και την εκκλησία της Παναγίας της Βλάχερνας, αλλά βεβαιωθείτε πως θα γυρίσετε πριν πέσει το σκοτάδι.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Μην χάσετε...

Να επισκεφτείτε το Αγγελόκαστρο, στην δυτική ακτή κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα. Είναι ένα ερειπωμένο κάστρο στην κορυφή ενός βράχου, που χτίστηκε από τους Βυζαντινούς.

Φυσικά, αν έχετε χρόνο βρεθείτε και στην Παλιά Περίθεια, ένα χωριό με ετοιμόρροπες εκκλησίες».

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Και λίγα λόγια για το «The Durrells»

Πίσω στο μακρινό 1935, μια Αγγλίδα η Λουίζα Ντιούρελ, της οποίας η ζωή έχει καταρρεύσει, αποφασίζει να μετακομίσει από Μπόρνμουθ στη Κέρκυρα. Ο σύζυγός της έχει πεθάνει, με τα οικονομικά προβλήματα να την στοιχειώνουν.

Ξαφνικά, λοιπόν, ανακοινώνει στα τέσσερα παιδιά της πως θα μετακομίσουν στο νησί, με ομηρικές μάχες να ακολουθούν όσο η οικογένεια εγκαθίστανται εκεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Η οικογένεια Ντίουρελ κάνει το μεγάλο βήμα στην Κέρκυρα, με καθένα από τους πρωταγωνιστές να ζει τη δική του πραγματικότητα.

Στη σειρά συμμετέχουν ο Αλέξης Γεωργούλης αλλά και ο Γιώργος Καραμίχος.

H Daily Mail εξηγεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέρκυρα The Durrells Daily Mail
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ