Πληρώνουν το χαράτσι για να μην τους κόψουν το ρεύμα - iefimerida.gr

Πληρώνουν το χαράτσι για να μην τους κόψουν το ρεύμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλο και περισσότεροι πολίτες και φορείς αντιδρούν στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ωστόσο όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες λήξης των λογαριασμών, οι καταναλωτές σπεύδουν να τους πληρώσουν υπό τον φόβο της διακοπής στην παροχή ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, περίπου ένας στους τέσσερις λογαριασμούς με το ειδικό τέλος παραμένει ακόμη ανεξόφλητος. Ωστόσο το κλίμα πολώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς χθες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προέβησαν σε συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας.

Στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε χθες να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να πληρώσουν. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το δρόμο του Δήμου Νέας Ιωνίας, ακολουθούν και άλλοι δήμοι, όπως ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπου προαναγγέλθηκε για τη Δευτέρα κατάληψη του τοπικού πρακτορείου της ΔΕΗ. Στο ίδιο κλίμα και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη ο ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επιβολής του τέλους, ενώ πολίτες στη Θεσσαλονίκη έκαναν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τον δήμο να πάρει θέση ενάντια στην πληρωμή του τέλους.

Ίσες αποστάσεις κράτησε πάντως ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Είναι απαράδεκτο ένα διαλυμένο κράτος να επιβάλλει φόρο μέσω της ΔΕΗ και να κόβει το ρεύμα, ένα κοινόχρηστο αγαθό, επειδή ο άλλος δεν έχει να πληρώσει», δήλωσε, κάνοντας σαφές όμως την ίδια στιγμή πως ο δήμος δεν μπορεί να καλέσει τους πολίτες να μην πληρώσουν.

Από την πλευρά της ΔΕΗ ανακοινώθηκε πως έξι ημέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το τέλος ακινήτων, πάνω από 73% έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή από τους 86.187 που έληξαν, έχουν εξοφληθεί οι 63.082 και απλήρωτοι παραμένουν 23.105.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ