Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες] - iefimerida.gr

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι συναναστροφές μας μπορεί να μας κάνουν φτωχότερους» τονίζει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Thomas C. Corley οποίος ξόδεψε πέντε χρόνια από τη ζωή του για να βρει το μυστικό της επιτυχίας μελετώντας τη ζωή των πλουσίων.

«Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι προσέχουν παρά πολύ με ποιον συναναστρέφονται» γράφει στο βιβλίο του: «Αλλάξτε τις συνήθειες σας, αλλάξτε τη ζωή σας» ο Corley και τονίζει πως ένας είναι ο τύπος του ανθρώπου που αποφεύγουν οι επιτυχημένοι και αυτός δεν είναι άλλος από τον απαισιόδοξο και αρνητικό.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

«Είστε τόσο πετυχημένοι όσο αυτοί με τους οποίους κάνετε παρέα» υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως οι πλούσιοι κοιτάνε να περνάνε χρόνο με ανθρώπους που είναι προσανατολισμένοι στο στόχο τους, είναι αισιόδοξοι, ενθουσιώδης και θετικοί.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 1

«Ογδόντα έξι τοις εκατό των πλουσίων που μελέτησε είχαν τη συνήθεια να συνδέονται με κόσμο οποίος ήταν αντίστοιχα πλούσιος και πετυχημένος ενώ απόφευγαν να κάνουν παρέα με τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους» δήλωσε ο συγγραφέας μιλώντας στο Business Insider.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 2


Η σημασία του να ανταλλάξεις τους αρνητικούς φίλους και γνωστούς με θετικά άτομα πηγάζει από το γεγονός ότι η θετικότητα είναι το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των πλουσίων που ο Corley μελέτησε «γιατί απλούστατα μιμούμαστε αυτούς με τους οποίους συναναστρεφόμαστε».

«Μακροπρόθεσμα η επιτυχία είναι δυνατή μόνο όταν υπάρχει θετική προσέγγιση και σκέψη» δήλωσε ο Corley.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 3

Ο Corley δεν είναι ο μοναδικός συγγραφέας που υποστηρίζει πως οι σχέσεις μας επηρεάζουν την επιτυχία και την οικονομική ευρωστία μας.

Πριν από σχεδόν έναν αιώνα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Napoleon Hill κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα ύστερα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 500 αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 4

«Οι άνθρωποι ''απορροφούν'' τη φύση, τις συνήθειες και τη δύναμη των σκέψεων των ανθρώπων με τους οποίους είναι κοντά» έγραφε το 1937 στο μπεστ-σέλερ του: «Σκέψου και πλούτισε» στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιτυχίας για ένα άτομο που απωθεί κόσμο λόγω της αρνητικής του προσωπικότητας.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 5

«Η αρνητικότητα θα απωθήσει την επιτυχία και τον πλούτο σου γιατί τα όμοια προσελκύουν τα όμοια» καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου στο Business Insider και συμβουλεύει να βγάλουμε από τη ζωή μας τους τοξικούς ανθρώπους και να αρχίσουμε να κάνουμε παρέα μόνο με θετικούς και αισιόδοξους.

Τοξικοί φίλοι: Πώς η αρνητικότητα μας κάνει φτωχότερους [εικόνες]   | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρνητικότητα επιτυχία αισιοδοξία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ