Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είχαν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στο δεύτερο πιο επισκέψιμο σημείο του Παρισιού: τη Μονμάρτη.

Η ατμόσφαιρα είναι καταθλιπτική στη διάσημη πλατεία του Tertre. Οι καλλιτέχνες που σχεδιάζουν πορτρέτα σε λίγα λεπτά, ξέμειναν απο τουρίστες. Η βία των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου δεν έφτασε ως εδώ, αλλά έγινε αισθητή με άμεσο και διαρκή τρόπο από όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Σε ένα κατάστημα με σουβενίρ δηλώνουν ότι οι πωλήσεις έπεσαν κατά 50%. Τα ίδια λένε και οι σερβιτόροι στα καφέ και εστιατόρια της περιοχής: η πελατεία έπεσε στο μισό και η πτώση συνεχίζεται.

Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Στην πλατεία έχει πλέον περισσότερους αστυνομικούς και ειδικές δυνάμεις απ' ό,τι τουρίστες» δηλώνει ένας πορτρετίστας. Ο κεντρικός δρόμος της Μονμάρτης δείχνει άδειος, καφέ, μπουτίκ με πίνακες δεν έχουν πελάτες. «Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις έπεσαν κατά 25%, σε σχέση με πέρυσι. Οσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι τουρίστες δεν πρόκειται να επιστρέψουν» διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες.

Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που βολτάρουν στα πανέμορφα σοκάκια της περιοχής. Ο Τζον, που ήρθε από τις ΗΠΑ με την οικογένειά του, δηλώνει ότι η επιχείρησή του αρνήθηκε να τον αφήσει να ταξιδέψει στο Παρίσι, για λόγους ασφαλείας. Το Γραφείο Τουρισμού της Μονμάρτης επιβεβαιώνει ότι από τον Δεκέμβριο γίνονται μαζικά ματαιώσεις ταξιδιών. Οι Ασιάτες κυρίως αποφεύγουν πλέον το Παρίσι.

Κάθε χρόνο στη Μονμάρτη μόνο ανεβαίνουν 10 ως 12 εκατομμύρια τουρίστες και επισκέπτες και η αγωνία είναι διάχυτη ενόψει της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Tίποτα δεν θυμίζει πλέον τις παλιές εποχές:

Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αδειασε και η Μονμάρτη από τουρίστες -Φοβούνται τους τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μονμάρτη άδεια τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ