Βγάλε τους παππούδες από το συρτάρι-Οι καλύτερες ρετρό φωτογραφίες θα εκτεθούν στο μετρό

Φωτογραφικές στιγμιότυπα ανθρώπων που ζήσανε τη δική τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της Αθηνάς, βγαίνουν από τα συρτάρια.

Η επόμενη δράση των Atenistas σε βάζει να ξεφυλλίσεις παλιά φωτογραφικά άλμπουμ.

Oι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. ζητάνε την δική σου μαρτυρία, τη δική σου φωτογραφία για ένα διαφορετικό διαγωνισμό, μια έκθεση φωτογραφιών που θα συλλέξει μνήμες ανθρώπων που ζήσανε τη μικρή τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της πόλης μας. Oι 60 που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα για μια εβδομάδα.

Βρες μια παλιά φωτογραφία, από αρχές 20ου αιώνα έως το 1980 που απεικονίζεται κάποιος/-οι σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, καλό θα είναι να φαίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, από τον εξωτερικό χώρο.

Τα επόμενα βήματα είναι απλά. Σκάναρέ την ή φωτογράφισε την με κινητό ή μηχανή σε υψηλή ανάλυση (πρόσεξε να μην υπάρχουν αντανακλάσεις από φως ή σκιές) και γράψε την ιστορία που σχετίζεται με το πρόσωπο και τον χώρο που απεικονίζεται (μια παράγραφος 40 ως 140 λέξεις).
Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.

3 φωτογραφίες (από τις 60) θα λάβουν τα 3 πρώτα βραβεία (3 κάρτα απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών) από κριτική επιτροπή & ψηφοφορία κοινού.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι: Τάσος Βρεττός Φωτογράφος, Ίρις Κρητικού Ιστορικός τέχνης-Ανεξάρτητη επιμελήτρια, Δημήτρης Φύσσας Δημοσιογράφος-Αθηναιογράφος, Τάσος Χαλκιόπουλος athensville/atenistas.

Προθεσμία συμμετοχής: Έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ atenistas

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ