Ο Μπέος καταγγέλλει ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού ότι τον εκβίαζε – Τι απαντά ο ίδιος [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Μπέος καταγγέλλει ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού ότι τον εκβίαζε – Τι απαντά ο ίδιος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δίκη, παραπέμπεται την ερχόμενη Δευτέρα, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού του Βόλου που συνελήφθη χθες το μεσημέρι με την κατηγορία της εκβίασης σε βάρος του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Ακρόαμα 99, 8 Άκη Σαμαρτζή που μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος καθώς η κατηγορία του εκβιασμού μετατράπηκε σε εκβίαση στην απλή της μορφή.

Σε σημερινή συνέντευξή τύπου ο Αχ. Μπέος παραδέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάτης του προεκλογικά στο γραφείο επικοινωνίας που είχε δημιουργήσει. Στη συνέχεια, όμως, ήλθαν σε κόντρα και σύμφωνα με τον κ Σαμαρτζή ξεκίνησαν οι δύσκολες ημέρες για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, μεταξύ τους υπήρξαν τρεις συναντήσεις, η πρώτη εκ των οποίων ορίστηκε μετά από διαμεσολάβηση του Σ. Πάππου στα μέσα Ιανουαρίου. Τα δυο επόμενα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν χωρίς την ανάμιξη κανενός άλλου. Στο δεύτερο, ο Αχ. Μπέος υποστήριξε ότι έδωσε στον Α.Σ. 300 ευρώ, αλλά εκείνος είπε ότι είναι λίγα και ζήτησε από τον Αχ. Μπέο να πιέσει επιχειρηματίες για χορηγίες στο ραδιόφωνό του ή να του δίνει 500 ευρώ κάθε μήνα. Στο τρίτο ραντεβού, χθες, σε μεγάλο ξενοδοχείο του Βόλου, το οποίο ορίστηκε μέσω του Γ. Σκλιά, ο Αχ. Μπέος εμφανίστηκε με δέκα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, έπειτα από υπόδειξη της Ασφάλειας, την οποία είχε ενημερώσει, όπως είπε, εδώ και 50 μέρες.

Μου έδωσε κάτι στο χέρι αλλά δεν κατάλαβα ότι ήταν χρήματα

Μετά την απολογία του 49χρονου, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Βούλγαρης, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και αποκάλυψε τι κατέθεσε ο εντολέας του στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με τον Αχ. Μπέο μετά από μήνυμα που έλαβε από τον υπηρεσιακό σύμβουλο του Αχ. Μπέου, Γ. Σκλιά. Σύμφωνα με την απολογία του, είχαν προηγηθεί άλλες δύο συναντήσεις του ιδιοκτήτη του μέσου με τον Αχ. Μπέο μετά από μεσολάβηση του κ. Πάππου.

Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, υποστήριξε σε δήλωση του ότι ουδέποτε υπήρξε εκβιασμός από πλευράς του και στη συνάντηση πήγε για να συζητήσει περί θεμάτων πρασίνου και wifi που αποτελούσαν δική του ιδέα και πρόταση προς την δημοτική αρχή.

Την ώρα που συζητούσαν, αναφέρει ο κ Σαμαρτζής ο Αχ. Μπέος του έδωσε κάτι διπλωμένο σε στρογγυλή μορφή κάτω από το χέρι του και ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι ήταν στοιχεία που αφορούσαν τα θέματα αυτά και δεν κατάλαβε ότι ήταν χρήματα.

Ο δικηγόρος του κ Σαμαρτζή κ. Βούλγαρης υποστήριξε, επίσης, ότι ο πελάτης του στο παρελθόν απειλήθηκε με κατασχετήρια έκθεση, για οφειλή που είχε παραγραφεί, και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα και ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στα αρμόδια όργανα.

Ο κατηγορούμενος είχε εργολαβική σχέση με το δήμο με προηγούμενες δημοτικές αρχές για την επιτήρηση των κοιμητηρίων και υπάρχουν οφειλές άνω των 200.000 €. Για τις οφειλές έχουν ασκηθεί αγωγές, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων, οι οποίες εκκρεμούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ