Εκλεψαν καλώδια φωτισμού έξω από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας - iefimerida.gr

Εκλεψαν καλώδια φωτισμού έξω από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν σεβάστηκαν ούτε την ιερότητα του χώρου στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας οι «κυνηγοί» του χαλκού.

Το τελευταίο διάστημα «χτύπησαν» στη διαδρομή από την ανατολική είσοδο έως το μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν. Οι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν 85 μέτρα καλωδίου και άλλα 85 μέτρα χαλκινού υλικού, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Η κλοπή τοποθετείται χρονικά μέσα στο Μάρτιο και έγινε αντιληπτή από τους εκπροσώπους του δήμου που πήγαν να προετοιμάσουν το χώρο για τις ημέρες της τελετής αφής.

Οι απαραίτητες αντικαταστάσεις των υλικών θα γίνουν ώστε να αποκατασταθεί ο φωτισμός στο δρόμο και όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Μαρούντας που κατέθεσε και μήνυση στο Α.Τ. Αρχ. Ολυμπίας κατά αγνώστων δραστών, το επόμενο διάστημα θα γίνει μια καλύτερη μελέτη για την αντικατάσταση και των φωτιστικών σωμάτων ώστε να υπάρξει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Πηγή: ilialive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρχαία Ολυμπία στάδιο καλώδια χαλκός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ