Ιωάννινα: Αποχωρεί ο δήμος από τον συντονισμό του προσφυγικού -Γιατί καταγγέλλει την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ιωάννινα: Αποχωρεί ο δήμος από τον συντονισμό του προσφυγικού -Γιατί καταγγέλλει την κυβέρνηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει, πως «έχει θέσει επιτακτικά και σε όλους τους τόνους, την ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, άμεσα, όσο ακόμη υπάρχει το περιθώριο πρόληψης».

Ο δήμος υποστηρίζει πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση και το τοπικό συντονιστικό και «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά».

Με αφορμή την άρνηση των προσφύγων που έφτασαν χθες στον Κατσικά να εγκατασταθούν στη δομή, ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι «έχει σαφέστατα διαμηνύσει, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως, τα θέματα υγείας και ασφάλειας». «Χθες, είχαμε την τρίτη "απόπειρα" μεταφοράς προσφύγων, την οποία η δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Πέραν όλων των άλλων, οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων, που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν, δημιουργούν εντάσεις σε όσους, ήδη, διαμένουν σε αυτόν» καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ